Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Νομίζω ότι και ο Χριστιανόπουλος το έχει παρακάνει και οι δημοσιογράφοι που τον καλούν! [video]

Πολύ ωραία ο μεγάλος σύγχρονος ποιητής αρνήθηκε το «Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων» που του απένειμε το υπουργείο Πολιτισμού. Δικαίωμά του. Έχει αρνηθεί και ...



άλλες φορές βραβεία και τότε δεν είχε γίνει «θέαμα» ο άνθρωπος, στο τσίρκο των καναλιών.
Από εκεί και πέρα όμως δεν γίνεται εύκολα κατανοητό το προσβλητικό ύφος έναντι όλων. Ενδεχομένως είναι ανεκτό, λόγω της ιδιαίτερης αντισυμβατικής συμπεριφοράς του ποιητή. Οι δημοσιογράφοι περιμένουν την επόμενη βρισιά του ποιητή!
Το έντονο ύφος όμως μπορεί και να προσβάλλει, όπως έγινε νομίζω στη συνέντευξη που έδωσε στην Πόπη Τσαπανίδου, αν και η ίδια το είδε με χιούμορ. Ενδεχομένως όμως να προσβάλλονται κάποιοι τηλεθεατές!
Ένας ποιητής συνήθως έχει ευαισθησίες και δεν περιφέρει βιαιότητα και χυδαίες συμπεριφορές στη θέα του αδηφάγου κοινού που ψοφά να βλέπει ινδάλματα να καταρρακώνονται, υπό το φώς της κάμερας!
Και ο Χριστιανόπουλος αποτελεί μια μεγάλη μορφή της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Ας μείνει λοιπόν εκεί και να μην τον προκαλούν να συμπεριφέρεται έτσι.
Εξάλλου φαίνεται ότι έχει και κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος λόγος για να μην τον καλούν σε συνεντεύξεις και να στενοχωριούνται και παραπάνω.
Όπως η Πόπη Τσαπανίδου στο παρακάτω video, που παραλίγο να βάλει τα κλάματα, στο 5ο περίπου λεπτό! Αλλά τί να κάνουμε; Ντίνος Χριστιανόπουλος είναι αυτός! 

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ενας κομπλεξικος που βρηκε παλι ευκαιρια να σταξει δηλητηριο για οσα ποτε του δεν καταφερε να νοιωσει.....τετοιοι ειναι οι ποιητες σας?σας αξιζουν σαν τους πολιτικους σας....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ εισαι κομπλεξικός ρε αποπανω ανώνυμε. Ο άνθρωπος τα λέει εξω απο τα δόντια χωρις να φοβάται κανένα.