Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ποια Κομανέτσι; Όλα τα χρυσά στις κωλοτούμπες, τα παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς!

Δεξιές κωλοτούμπες με ανόρθωση του ποδός! 
Έχουμε βαρεθεί να μετράμε τις κωλοτούμπες του Σαμαρά. Ο άνθρωπος είναι λάστιχο στο στριφογυριστό και στο άλμα εις βάθος. Πρωτοπορεί σε νέα αθλήματα που θα αναγνωριστούν στο ...



βαθύ μέλλον!
Έλεγε «Όχι στο Μνημόνιο»(1), θα «επαναδιαπραγματευόταν» διότι είχε και επιχειρήματα και αργότερα η «επαναδιαπραγμάτευση έγινε «τροποποίηση» (2), δεν ήθελε «συγκυβέρνηση» με τίποτα γιατί λέει ήταν «συνενοχή» (3), δεν θα έμπαιναν στην «συγκυβέρνηση» κομματικά στελέχη (4), δεν ήθελε «νέα μέτρα» (5), βροντοφώναζε «ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο» (6).
Αμ’ αυτό το «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ» (7), είδαμε και πάθαμε να βάλει την υπογραφή του και φτάσαμε στην «εκλογολογία» (8).
Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τη διαδοχολογία και ο Σαμαράς με την εκλογολογία. Ζητούσε εκλογές 19 Φλεβάρη και διαρκώς πάει όλο και πιο πέρα! Να δείτε όταν έλεγε ότι «ΔΕΝ αλλάζει ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ». Τελικά αλλάζουν χρώμα τα πουκάμισά του «συμβολικά» σαν τους χαμαιλέοντες. Ο Αντώνης φορά «ζωντανά» πουκάμισα. Αλλάζουν μόνα τους χρώμα, ανάλογα με το χρώμα των ματιών που τον κοιτάζουν!

Και φτάσαμε στο σήμερα. Στο περίφημο Αγγλικό Δίκαιο, για το οποίο οι Νεοδημοκράτες έκοβαν φλέβες! Δεν το ήθελαν με τίποτα.
Σήμερα όμως ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Πιο αγγλική. Η αγγλική μέρα από το «antinews» φαίνεται!
Όταν βγαίνουν αυτοί που φώναζαν μέχρι χθες το βράδυ ότι με το Αγγλικό Δίκαιο διαπράττεται εθνική προδοσία και λένε σήμερα ότι «τελικά δεν πειράζει», τότε μάλλον το κομματικό σπορ της Νέας Δημοκρατίας είναι η «αλλαγή πουκάμισων» σαν το φίδι όμως.
Και το φίδι μην ξεχνάμε ότι ενίοτε είναι και φαρμακερό. Καμιά φορά πετά και το δηλητήριό του από πολύ μακριά! Και σε σκοτώνει ακαριαία.
Κάπως έτσι έχουν εξελιχθεί τα μαύρα φίδια της Δεξιάς. Επικίνδυνα, δηλητηριώδη, αφερέγγυα και απρόβλεπτα. Τ
α χειρότερα δηλαδή ελαττώματα που θα μπορούσαν να έχουν οι πολιτικοί που επιθυμούν διακαώς να κυβερνήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης κράτησε ψηλά τη σημαία της Δεξιάς. Η Ελλάδα αρνείται ξένα δίκαια και ο Μανόλης ως γνήσιος πατριώτης και λεβέντης κρητικός απέδειξε με ηρωισμό το ήθος της Νέας Δημοκρατίας και το υψηλό φρόνημα των στελεχών της για αντίσταση στο $ο Ράιχ και στους Κατακτητές:

Από τα πρακτικά της Βουλής ο επόμενος διάλογος όπυ ο Μανόλης της ψυχής μας και της καρδιάς μας σώζει την τιμή της παράταξης που παλεύει για την σωτηρία του Έθνους:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θα δώσω μία σύντομη απάντηση.
Πρώτα απ’ όλα όποιος δεν πράττει, διδάσκει. Ο κ. Βενιζέλος καλείται να πράξει σε αυτή την ιστορική συγκυρία. Εγώ του ζήτησα συγκεκριμένα πράγματα. Ζήτησα προτάσεις. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας διακεκριμένος νομικός και παλιός πια κοινοβουλευτικός, αντί να ενημερώνει τη Βουλή σε αυτά που μπορεί να ενημερώσει και να πει, «δεν μπορώ να ενημερώσω σε άλλα», νουθετεί τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τις προτάσεις τους.
Νομίζω ότι αδικεί τον ίδιο και δείχνει την αδυναμία των επιχειρημάτων του.
Εγώ του είπα τι πρέπει να προσέξει. Του το είπα ως Κοινοβουλευτικός, του το είπα ως οικονομολόγος. Εάν δεν το καταλαβαίνει, να ρωτήσει τους συνεργάτες του.
Εδώ, λοιπόν, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Ο ζωντανός διάλογος πρέπει να γίνει εδώ. Του τέθηκαν ερωτήματα, όχι μομφές και παρατηρήσεις. Του έγιναν προτάσεις. Στις προτάσεις δεν απαντούμε με νουθεσίες. Τις κρατούμε και τις αξιολογούμε.
Αυτό οφείλει να κάνει ο κύριος Αντιπρόεδρος.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο; Ποια είναι η πρόταση;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τα είπαμε, λοιπόν, αυτά. Εμείς δεν εκτεθήκαμε όπως εσείς, κύριε Αλευρά, που ψηφίσατε το άρθρο 16, παράγραφος 1 και 5.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Πείτε μας την πρόταση.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Όταν θα έρθει η Κυβέρνηση και δούμε τα συγκεκριμένα κείμενα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Κεφαλογιάννη, σας παρακαλώ.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: …θα σας πούμε ένα «ναι» ή ένα «όχι».
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, κύριε Κεφαλογιάννη, ολοκληρώστε.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εμείς προσωπικά πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα φέρει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, χωρίς να χρειάζεται ξένο δίκαιο. Αυτό φιλοδοξούμε και αυτό πιστεύουμε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Μπορείτε να διαπραγματευτείτε; Αυτό είναι το θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, κύριε Κεφαλογιάννη. Ολοκληρώσατε. Έγινε κατανοητό αυτό που είπατε.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτά είναι, κύριε Πρόεδρε, τα θέματα.
Επίσης, τα λέμε αυτά του κ. Βενιζέλου –και κλείνω με αυτό- για να μην κάνει αυτό που έκανε σε αυτό το νομοσχέδιο, να φέρει, δηλαδή, το θέμα του ξεπλύματος της πώλησης…
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
…των αεροπλάνων της Ολυμπιακής και όταν πιέστηκε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και Βουλευτές του ίδιου κόμματός του, να το αποσύρει.
Εμείς, λοιπόν, τα λέμε πιο μπροστά ακριβώς για να μην κάνει τα ίδια λάθη και φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση