Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο… σταθερός ΓΑΠ, ο παγωμένος Αντώνης και ο… χαρούμενος Καρατζαφέρης

Η λακωνική δήλωση του Λουκά Παπαδήμου έδειξε ανάγλυφα το κλίμα που επικράτησε στην τρίωρη συνάντησή του με ...


τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το diktionews.gr αποκαλύπτει τι ελέχθη πίσω από την μεγάλη, διπλή ξύλινη πόρτα του πρωθυπουργικής αίθουσας συσκέψεων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ήταν αρκετά άνετος αφού έκανε σαφές ότι η ιστορία με το PSI ουσιαστικά έχει τελειώσει και το μόνο που απομένει είναι το... τυπικό θέμα του επιτοκίου. Παράλληλα έκανε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του να ανασάνει με ανακούφιση όταν είπε ότι ακόμη και το ενδεχόμενο μιας επιλεκτικής χρεωκοπίας θα κρατήσει «κλειστά» τα CDS. Σε ό,τι αφορά το κούρεμα ακούστηκε ο αριθμός 68%! Πώς αντέδρασαν όμως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εκλογές νωρίτερα από το Πάσχα με επικρατέστερη περίοδο αυτή του Ιουνίου «και βλέπουμε» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ιδιαίτερα βαρύς από την ώρα που μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως αποδείχτηκε ήταν ο μεγάλος χαμένος της βραδιάς αφού τελικά η επιμονή του ια εκλογές έως τις αρχές Απριλίου αποτέλεσε μπούμερανγκ για τον ίδιο και το περιβάλλον του αφού τώρα καλούνται όλοι μαζί να δικαιολογήσουν πώς ο επικεφαλής της ΝΔ βρέθηκε στη δεινή θέση να υποχωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μίλησε ελάχιστα συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους αφού με την πρόοδο της συζήτησης κατανοούσε ολοένα και περισσότερο ότι θα έπρεπε να δουλεύει στο μυαλό του δικαιολογίες. Θεώρησε θετική ην εξέλιξη γα ο PSI ενώ δεν εξεπλάγη όταν άκουσε τα περί κουρέματος 68%.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την πλευρά του έδειξε για μιαν ακόμη φορά τη χαρά του για το ότι συναγελάζεται με τους «μεγάλους» της πολιτικής ζωής του τόπου. Παρά το γεγονός ότι ελέχθη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ζήτησε ανασχηματισμό ούτε μικρότερο κυβερνητικό σχήμα από τη στιγμή που κατανόησε ότι δεν πρόκειται να εισακουστεί. Μπορεί να θεωρηθεί επίσης κερδισμένος της βραδιάς αφού το ενδεχόμενο εκλογών απομακρύνεται και έτσι θα έχει το χρόνο να συμμαζέψει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :