Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"Kαταστροφικό ενδεχόμενο η επιστροφή στη δραχμή"

Η Επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι καταστροφικό ενδεχόμενο, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τόνισε πως «θα οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, η νέα δραχμή δεν θα ...


γίνεται αποδεκτή σε πολλές διεθνείς αγορές, θα υπάρξει ανικανότητα καταβολής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεταβολές στην Ε.Ε. προς την κατεύθυνση μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, με αναπτυσσόμενες φυγόκεντρες τάσεις».

Σε ερώτηση για το αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Οι "κυβερνήσεις συνεργασίας", για να είναι βιώσιμες και να πείθουν τους πολίτες, προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες, πολιτικές συγκλίσεις και συμπτώσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές απουσιάζουν.

Κυβέρνηση συνεργασίας είναι δυνατόν να υπάρξει μόνον όταν η ακυβερνησία θα δοκιμάζει και θα απειλεί τον τόπο. Και τότε δυναμικά θα τεθεί το ζήτημα ποιες δυνάμεις θα συμπράξουν και κυρίως με ποιο περιεχόμενο πολιτικού προγράμματος. Η τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει με δεσμευτικό πολιτικό προγραμματικό περιεχόμενο και με φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα να επιλέγει, να θέλει και να μπορεί να μετατοπίσει την πολιτική από τη βαθιά συντηρητική θέση όπου σήμερα βρίσκεται προς ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Χωρίς τις προϋποθέσεις αυτές, η οποιαδήποτε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελεί "άσκηση επί χάρτου"».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουβέλης από την μια θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ για έχουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά από την άλλη δεν θέλει δημοσιονομική πειθαρχία που θα εγγυηθεί τους μισθούς και τις συντάξεις. Και το κορυφαίο είναι ότι στο τέλος προτείνει την αποτυχημένη συνταγή της ανάπτυξης με δανεικά που μας οδήγησε στη σημερινή χρεοκοπία.

Καλά κρασιά... από το "προοδευτισμο" της χρεοκοπίας χορτάσαμε δεν θέλουμε άλλο.