Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές «Απρίλιο - Μάιο» βλέπει η Ντόρα από τη Λάρισα

Τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο θα ζήσει η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε την Κυριακή τη Λάρισα και τον Τύρναβο στη γιορτή τσίπουρου ενώ το ...


απόγευμα παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών υποστήριξε πως «τα κόμματα δυσκολεύονται να καταπιούν αυτές τις ημερομηνίες γιατί θα πάμε μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο. Πιστεύω ότι κάπου εκεί θα έχουμε εκλογές γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μία γνήσια κυβέρνηση συνεργασίας αλλά εκτάκτου ανάγκης. Τα κόμματα που τη στηρίζουν τη βλέπουν ως φύλλο συκής και όχι ως μία κυβέρνηση που πρέπει να κυβερνήσει και να αποδώσει».

Εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως «όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τη Δημοκρατική Συμμαχία θα εκπλήξει».

«ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ»

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ξεκαθάρισε ότι είναι κάθετα αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημειώνοντας πως «είναι η ώρα να καταλάβουμε ότι δε μπορεί να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία σε έκρηξη. Επειδή όμως δεν υπάρχουν μαγικοί τρόπο, αντί να επιβαρύνουμε τον κόσμο πρέπει να κόψουμε δαπάνες».

Αναπτύσσοντας τη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το ζήτημα τόνισε πως «είναι το μόνο κόμμα το οποίο κατέθεσε δικό της μεσοπρόθεσμο. Όταν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δηλώσαμε «παρόν» είχα τότε πει στον κ. Βενιζέλο ότι δε θα πετύχει τους στόχους του. Και ήταν αδύνατο να πετύχει τους στόχους του γιατί βασίζονταν μόνον σε φόρους και εισφορές. Όταν η φοροδοτική ικανότητα των εντίμων ελλήνων φορολογουμένων έχει εξαντληθεί, το λάθος του μεσοπρόθεσμου ήταν ότι έγραψε έσοδα τα οποία δε θα εισέπραττε ποτέ. Αντίθετα η ΔΗΣΥ πρότεινε ετησίως 2,5 εκ. περικοπή δαπανών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ήθελε να το κάνει με αποτέλεσμα ο κόσμος σήμερα να έχει φθάσει στην απελπισία. Εμείς δεν είμαστε λαϊκιστές και αυτό μας το αναγνωρίζουν σε αυτή τη χώρα αλλά είπαμε ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι έγκλημα γιατί είναι ο πιο άδικος τρόπος να μαζέψεις χρήματα.

Δεν δέχομαι για παράδειγμα ότι μπορεί να υπάρχουν 220 άνθρωποι στα γραφεία των 4 υπουργών στο Εθνικής Αμύνης. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κοστίζει στον ελληνικό λαό όσο κοστίζει.

Είναι απίστευτο σκάνδαλο να δανείζονται τα κόμματα κρατικές τράπεζες οι οποίες δέχονται υποθήκες τις ψήφους του 2017. Είναι αδιανόητο ο επιχειρηματίας να μην μπορεί να παίρνει δάνειο και να χάνεται και να παρακολουθεί τα κόμματα να παίρνουν δάνειο εκεί που εκείνος δεν μπορεί».

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΜΕ ΘΕΚΛΑ

Πέπλο μυστηρίου όμως φαίνεται να καλύπτει τις σχέσεις της κ. Μπακογιάννη με τη Λαρισαία Θέκλα Παρασκευούδη η οποία την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή της από υπεύθυνη περιφερειακών ΜΜΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κληθείσα να σχολιάσει την εξέλιξη η πρώην υπουργός περιορίστηκε στο να πει ότι «Παραιτήθηκε και έκανα δεκτή την παραίτηση δεν υπάρχει κάτι άλλο». Ερωτηθείσα δε, αν συναντήθηκε μαζί της στη Λάρισα σήμερα ή γιατί δεν ήταν μαζί της στη συνέντευξη απάντησε πως «δεν την είδα ούτε εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :