Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Παπαδήμου: Η Βαβέλ της αλληλοϋπονόμευσης


Ο πόλεμος μεταξύ αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης ή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης καλά κρατεί.
«Δεν μπορείς να μετέχεις μόνο στο όφελος και όχι στο κόστος» είναι η απάντηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη ΝΔ και στους αντιπολιτευτικούς τόνους που έχει ανεβάσει το τελευταίο διάστημα δια 


στόματος Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο υπουργός οικονομικών από τη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση της Ν.Δ με αφορμή αφενός την δικαιολογημένη απουσία των δυο γαλάζιων υπουργών από τη χθεσινή κυβερνητική επιτροπή, αλλά και την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που έχει αποφασίσει να κρατήσει η Ν.Δ απέναντι σε επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στοχοποιώντας μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι πια αντιπολίτευση , αλλά το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης. Άρα δεν μπορεί να έχουμε και το ένα και το άλλο δεν μπορείς να μετέχεις μόνο στο όφελος και όχι στο κόστος» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών.

Η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης τίθεται καθημερινά εν αμφιβόλω παρά και τη χθεσινή παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου στις κόντρες μεταξύ υπουργών των διαφόρων αποχρώσεων. Για του λόγου το αληθές ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας έχει ανταλλάξει με το Γιάννη Μιχελάκη τουλάχιστον 4 ανακοινώσεις για την εφεδρεία και τις προσλήψεις στο δημόσιο και το σήριαλ συνεχίζεται.

Με τσίρκο παρομοίωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης την κυβέρνηση Παπαδήμου «Αυτό το τσίρκο, αυτό το Jurassic Park με 50 υπουργούς-υφυπουργούς, ο καθένας κάτι να λέει κάθε μέρα, τα έχει μπερδέψει, δεν γίνεται δουλειά». Πάντως ακόμη και στον βασικό σχολιασμό της επικαιρότητας που καθημερινά στέλνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατηγορούν εκείνους στη Ν.Δ που όπως επισημαίνεται στο κείμενο προσπαθούν να θολώσουν τη σημασία της συμμετοχής της στη Ν.Δ.

Επικαλούνται δε, τις δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου «Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής θα ήταν οξύμωρο να αντιπολιτεύονται τα κόμματα την κυβέρνηση που στηρίζουν» αλλά και του Αντώνη Σαμαρά στην επιστολή του προς τους εταίρους ότι δεσμεύεται να στηρίξει το νέο πρωθυπουργό.

«Η φωνή της λογικής είναι πάντα πολύ ισχυρότερη από τις ακρότητες λίγων» καταλήγει το κείμενο ενώ ο κειμενογράφος σπεύδει να υπενθυμίσει απόσπασμα ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου από τις προγραμματικές δηλώσεις. Απόσπασμα στήριξης στη νέα κυβέρνηση, προφανώς για να μην κατηγορηθεί ότι το χρώμα της υπονόμευσης είναι πράσινο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :