Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η τελετουργία της «Επανάστασης»

Ορκωμοσία αποφοίτων της Νομικής σχολής στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα τους η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Απαγγέλει τον όρκο, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από τους 140 συμφοιτητές της. Στο ακροατήριο ο πατέρας της και η μητέρα της, απόφοιτοι της 


Νομικής Θεσσαλονίκης και οι δύο.

Στο μέσο της διαδικασίας εμφανίζονται τα τάγματα εφόδου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 15 άτομα σε στρατιωτικό σχηματισμό, σε φάλαγγα. Παρατάσσονται μπροστά στον Βενιζέλο. Ξεδιπλώνουν το πανώ τους. Φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας από το Βενιζέλο να φύγει με ελικόπτερο γιατί είναι προδότης. Δηλώνουν αυτάρεσκα ότι «είναι ο φόβος του κάθε υπουργού». Η τελετή απειλείται με ματαίωση.

Οι μικρολεπτομέρειες ότι αν ματαιωνόταν η ορκωμοσία, δεκάδες απόφοιτοι κινδύνευαν να χάσουν μεταπτυχιακά και θέσεις εργασίας δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην «Επανάσταση». Το βίντεο της επαναστατικής γυμναστικής πρέπει να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς για την «Επανάσταση», γονείς και απόφοιτοι δεν συμμερίζονται το όραμά της. Αποδοκιμάζουν τον εκπρόσωπό τους που επιχειρεί να τους μυήσει στα μυστικά της. Ζητάνε να ολοκληρωθεί η τελετή. Τα τάγματα εφόδου αναγκάζονται να αποχωρήσουν συντεταγμένα. Η τελετουργία έχει ολοκληρωθεί.

Η «επαναστατική πρωτοπορία» μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά θα συνεχίσει τον ταξικό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :