Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οι εταιρείες που δεν πήραν έρευνες από την «Διαφάνεια Ελλάς», την καταγγέλλουν ως αδιαφανή! [αναμενόμενη διεφθαρμένη αντίδραση]

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα!

Είναι γνωστό ότι η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» είναι μη κυβερνητική οργάνωση και παράρτημα της αντίστοιχης διεθνούς οργάνωσης. 
Στο ελληνιό τμημα προΐσταται ο κ. Κ. Μπακούρης.
Στην πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης η Ελλάδα τοποθετήθηκε ανάμεσα στις πιο αδιαφανείς και διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη.

Η οργάνωση χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 


το ποσό των 300.000 ευρώ (όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ"!). Και εδώ βρίσκεται το .. πάπλωμα! Η οργάνωση αναθέτει με αυτά τα χρήματα έρευνες σε εταιρείες για να μελετήσουν το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα. Στην πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού για να ανατεθούν οι έρευνες προσήλθαν τέσσερις εταιρείες εν των οποίων επελέγη η εταιρεία που συνήθως έπαιρνε την δουλειά και είχε την τεχνογνωσία και την σχετική βάση δεδομένων(για την οποία συνήθως υπεραμύνονται οι εταιρείες ερευνών και στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το σκεπτικό των "αποτελεσμάτων" τους, σχεδόν πάντα κομμένων και ραμμένων πάνω στα συμφέροντα των εντολοδόχων ...).
Οι υπόλοιπες τρεις αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσαν σε κάθε διεφθαρμένη χώρα. Αναμενόμενο! Προασπίζοντας τα συμφέροντά τους, γιατί και τα 300.000 είναι πολλά λεφτά. Σε άλλες εποχές δεν θα έδιναν σημασία. Θα θεωρούνταν ψίχουλα. Αλλά σήμερα είναι θησαυρός. Οπότε στην Μποτσουάνα Ελλάς είναι λογικό να διεκδικήσουν τα χρήματα οι ερευνητές μας με οποιοδήποτε τρόπο. . Κάτι ξέρουν λοιπόν οι ερευνητές μας και εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια …

Υστερόγραφο: Τώρα με τις καταγγελίες των εταιρειών γίναμε λιγότερο διεφθαρμένοι! Δεν το αισθάνεστε;

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ΔΔ-Ε_Μέρος Α (λόγω περιορισμού λέξεων)
Στο σχετικό δημοσίευμα περιλαμβάνονται αναληθείς και κατάφωρα συκοφαντικοί ισχυρισμοί σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησε η οργάνωση ΔΔ-Ε για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Εκπόνηση 3 ετήσιων ερευνών κοινής γνώμης για τη διαχρονική μελέτη του φαινομένου της διαφθοράς και την ποιοτική και ποσοτική αποτίμησή της». Καταστρατηγώντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο ανώνυμος συντάκτης του δημοσιεύματος υιοθέτησε ανακριβείς ισχυρισμούς, χωρίς να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια διασταύρωσης των στοιχείων και των πραγματικών περιστατικών που σχετίζονται με το διαγωνισμό που διεξήγαγε η ΔΔ-Ε. Προσπερνώντας το υποτιμητικό ύφος και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του άρθρου στην παρούσα φάση και για τους οποίους επιφυλασσόμεθα, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: 1. Οι ετήσιες έρευνες που διεξάγει ανελλιπώς από το 2007 η οργάνωση, για την αποτίμηση του φαινομένου της διαφθοράς στην Ελλάδα, ουδέποτε επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό. Η υλοποίηση των ερευνών για τα έτη 2011, 2012 και 2013, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013 σε ποσοστό 90% από κοινοτικούς πόρους και όχι «από τον κρατικό προϋπολογισμό», όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα. 2. Ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Εκπόνηση 3 ετήσιων ερευνών κοινής γνώμης για τη διαχρονική μελέτη του φαινομένου της διαφθοράς και την ποιοτική και ποσοτική αποτίμησή της» διενεργήθηκε τηρώντας στο ακέραιο τις διαδικασίες που προβλέπονται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων. Αποτέλεσε δε αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου, τόσο στο στάδιο της προκήρυξης όσο και στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους.

Διεθνής Διαφάνεια-Ελλας, K. Μπακούρης

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ΔΔ-Ε_Μέρος Β
3.Οι αναφορές του δημοσιεύμ. περί δήθεν αποκλεισμού για τυπικούς λόγους που σχετίζονται με τη φορολ. και ασφαλ. ενημερότητα υποψ.αναδόχων είναι αναληθείς και παραπλανητικές, δεδομένου ότι: Α) Η απόρριψη προσφορών που δεν πληρούσαν τους απαράβατους όρους της διακήρυξης έγινε με βάση απόφαση του Συμβ. της Επικρατείας (ΕΑ ΣτΕ 198/2011), κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης δύο έγκριτων νομικών γραφείων, η οποία ζητήθηκε από δική μας πρωτοβουλία,χωρίς να αποτελεί υποχρέωση ούτε από το νομοθετικό πλαίσιο ούτε από την αρμόδια Διαχειρ. αρχή. Δυστυχώς οι 3 από τις 4 εταιρείες δεν πληρούσαν στο ακέραιο τις τυπικές προϋποθέσεις. Ενδεχόμενη αποδοχή των προσφορών αυτών - την οποία διαφαίνεται ότι θα επιθυμούσε ο συντάκτης του δημοσιεύματος- θα αποτελούσε έκδηλη παρανομία, αδιαφανή διαδικασία και παράβαση των αρχών της ίσης μεταχείρισης που επιβάλλει το εθν. και ευρ. δίκαιο. Β) Η «φορ. και ασφαλ. ενημερότητα» των υποψ. αναδόχων που αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, όχι μόνο δεν αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου και απόρριψης προσφορών, αλλά ούτε καν ζητείτο από τους συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα άλλωστε με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων (ΠΔ 60/07, ΠΔ 118/07). Γιατί άραγε ο συντάκτης του άρθρου δεν μπήκε στην διαδικασία να κάνει μια απλή ανάγνωση του κειμένου της εν λόγω προκήρυξης που είναι αναρτημένη στο site της ΔΔ-Ε. Αυτό και μόνο αρκούσε για να μην συμπεριλάβει ανακριβή στοιχεία στο δημοσίευμά του.4.Ο Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς που δημοσιεύθηκε χθες από τη Διεθνή Διαφάνεια και κατατάσσει τις χώρες με βάση την αντίληψη της διαφθοράς, εκπονείται από την παγκόσμια οργάνωση Διεθν. Διαφάνεια και βασίζεται σε πρωτογενείς έρευνες φορέων αναγνωρισμένου κύρους διεθνώς, όπως είναι η Παγκ. Τράπεζακ.α.Δεν αφορά την Εθν. Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλ. που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο διαγων.Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι μια έγκριτη εφημερίδα έστω και στην ηλεκτρ έκδοση προέβη στο δημοσίευμα χωρίς να κάνει την απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείω

Διεθνής Διαφάνεια Ελλας, Κ. Μπακούρης

Ανώνυμος είπε...

Το θάμα ανακίνησε το "ΒΗΜΑ" του Ψυχάρη για ευνόητους λόγους. Προετοιμάζει το έδαφος για τον Σαμαρά με πονηρό τρόπο.
Στην Συγγρού ετοιμάζουν μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του Παπανδρέου με κεντρικό μοτό την διαφθορά που κατήγγειλε ότι υπάρχει στην χώρα. "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα".
Η έκθεση αυτή είναι από μόνη της όπλο κατά αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας.
Θα καταγγέλλει η ΝΔ την παραδοχή Παπανδρέου και θα κραδαίνουν από το ΠΑΣΟΚ την έκθεση της διεθνούς διαφάνειας!
Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα μαστίζεται από διαφάνεια.
ΤΟ ΒΗΜΑ του Ψυχάρη και ο Σαμαράς δεν το ξέρουν και δεν το παραδέχονται.
Η διαφθορά στο πλέον διαπλεκόμενο σημείο της.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩς ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ! ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ !
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ! ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Η ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ !ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΙΕΝΑΙ ΗΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ !

Ευχαριστώ