Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μιχελάκης καταγγέλλει το ΠαΣοΚ για μια πρωτοβουλία του ΚΚΕ που υποστήριξε ο Πολύδωρας!


Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα Παρασκευή + 13, «30 εκ ευρώ που αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές 200 υπαλλήλων του Οργανισμού Δημοσίων Κτηρίων προς το Δημόσιο διέγραψαν με τη ψήφο τους σε μία νύχτα στη Βουλή 152 βουλευτές του ΠαΣοΚ επί κυβερνήσεως Παπανδρέου. Το ...


σκάνδαλο βρίσκεται στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρο 39 του νόμου 4024 που αφορά τις συνταξιοδοτικός ρυθμίσεις και το μισθολόγιο στο δημόσιο». Η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως υπαίτιους τους υπουργούς Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος, Ρέππα, και Κουτρουμάνη, αλλά και όλο το ΠαΣοΚ.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα αυτό δήλωσε «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας “Παρασκευή +13”, για συνειδητή “νομιμοποίηση” παρανομιών και διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο μέσω της Βουλής. 

Φαίνεται, άλλωστε -από το ίδιο δημοσίευμα- ότι συγκεκριμένοι υπουργοί, ενώ γνώριζαν ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε παράνομες τις επιπλέον αποδοχές υπαλλήλων του ΕΣΚ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε ήδη ζητήσει την επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων, εντούτοις προώθησαν ειδική ρύθμιση (κρυμμένη σε μια παράγραφο του νόμου 4024) με την οποία νομιμοποιούσαν τα ποσά αυτά και διέγραφαν τις σχετικές αξιώσεις του Δημοσίου».

Σύμφωνα όμως με δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2011 με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαυρίκος, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη τακτική» την πιθανή αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος έκανε λόγο για «εξόντωση των εργαζομένων», είχε παρέμβει υπέρ των εργαζομένων του ΟΣΚ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας υποστηρίζοντας σαφώς τη θέση των συναρμόδιων Υπουργείων, δηλαδή ότι δε μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες από τους εργαζόμενους για αποδοχές που προέκυψαν από αποφάσεις και διαπραγματεύσεις των διοικήσεων του ΟΣΚ που διορίζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Οπότε κ Μιχελάκη .. αντί να απαντάτε σε κατασκευασμένα «αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ υπερθεματίζοντας κατά του ΠαΣοΚ, ρωτήστε καλύτερα τον σύντροφό σας κ Βύρωνα Πολύδωρα η θέση του οποίου τότε είχε θεωρηθεί ως θέση της ΝΔ.


http://politicsgr.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια :