Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ και η επαγγελματική πορεία των δύο παραιτηθέντων δικαστικών λειτουργών

«Μάχιμοι», «αυστηροί», «αδιάφθοροι», έχτισαν τη σταδιοδρομία τους βήμα - βήμα, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στις θέσεις από τις οποίες πέρασαν. Τα χαρακτηριστικά αυτά οδήγησαν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) να «χρίσει» τους ...


αντεισαγγελείς Εφετών Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη οικονομικούς εισαγγελείς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία. 
Ο ορισμός τους προκάλεσε έκπληξη στους μη γνωρίζοντες, ωστόσο τόσο ο κ. Πεπόνης όσο και ο κ. Μουζακίτης έχουν διανύσει μακρά πορεία. 

Συμπτωματικά και οι δύο εισήλθαν στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983. Ο Γρηγόρης Πεπόνης, 59 ετών, ξεκίνησε τη θητεία του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας όπου άσκησε σωρεία διώξεων σε βάρος παραγόντων και επιχειρηματιών της περιοχής για αυθαίρετα, εικονικά τιμολόγια κ.ά. 
Διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ το 2007 διενήργησε μαζί με τον συνάδελφό του Αντώνη Λιόγα την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων ζητώντας να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή. 
Το αίτημα απερρίφθη από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Πεπόνη. Εξ ου και λίγους μήνες αργότερα υπέβαλε αίτηση εθελουσίας εξόδου από το Σώμα, η οποία απερρίφθη. 
Ο 54χρονος Σπύρος Μουζακίτης ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση έχοντας διατελέσει γ.γ. της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Κατά τη θητεία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασχολήθηκε με υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ συνέταξε και το πόρισμα για την υπόθεση των Κεντέρη και Θάνου.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :