Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανακάλεσαν τις παραιτήσεις - Αγνωστο αν έδωσαν τελικά τα ονόματα

Μια μεγάλη ανατροπή έκρυβε η σημερινή επίσκεψη στον Αρειο Πάγο των κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφο υπόμνημα με τα ονόματα και τις περιπτώσεις που επιχειρήθηκε να γίνουν παρεμβάσεις στο έργο τους ως Οικονομικοί εισαγγελείς. Και οι ...


δύο αντεισαγγελείς Εφετών προσήλθαν κανονικά στο ραντεβού με τον προϊστάμενό τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και τον αντεισαγγελέα Φώτη Μακρή προσκομίζοντας τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.
Εξερχόμενοι, δήλωσαν, εμφανώς χαρούμενοι ότι θα παραμείνουν στις θέσεις του Οικονομικού Εισαγγελέα, δηλώνοντας έτσι εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι ανακαλούν τις παραιτήσεις τους. Συμπλήρωσαν δε ότι δεν εκλιπαρούν για βοήθεια στο έργο τους, αλλά το απαιτούν.
Δεν έχει γίνει γνωστό ως αυτή τη στιγμή στην ανάκληση της παραίτησης συντελεί και το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η ρύθμιση που προέβλεπε την αντικατάστασή τους με τον ορισμό ως προαπαιτούμενου για τη θέση η ιδιότητα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επίσης, αυτό το οποίο φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάκληση των παραιτήσεων είναι η θέληση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να στηρίξει τους συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :