Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τη στιγμή που κανένα δάνειο δεν δίνεται σε επιχείρηση, τα χρεοκοπημένα κόμματα τα κατάφεραν!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Ο Σαμαράς βάζει την υπογραφή του για να πάρει δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, ενώ δεν βάζει την υπογραφή του για την 6η δόση και να πάρουν την σύνταξή τους οι ηλικιωμένοι. 
Παίζει δηλαδή επικοινωνιακά παιχνίδια ενώ η χώρα καταρρέει. 
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν ρευστό ούτε για τις βασικές οικονομικές τους ανάγκες. Όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού. 
Για να πάρουν δάνεια βάζουν εγγύηση τις 


μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις που δικαιούνται.

Φυσικά και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που πήραν και αυτά τα δάνεια, δύο χρεοκοπημένα κόμματα μια και εγείρονται ζητήματα διαφάνειας, διαφθοράς και διαπλοκής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τράπεζα Αττικής παίζει σημαντικό ρόλο το Τεχνικό επιμελητήριο, ενώ κανένας δεν γνωρίζει κάτω από ποια ακριβώς συμφωνία η Τράπεζα τα διένειμε, αφού ουδεμία βεβαιότητα μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου.
Με ποια ακριβώς ποσοστά εκλογικών αποτελεσμάτων εξασφάλισαν τα νέα δάνεια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Μήπως με τα αποτελέσματα του 2009, που ήταν 43% και 33% αντίστοιχα; Πως ακριβώς η Τράπεζα γνωρίζει ότι τα ποσοστά θα είναι τα ίδια ή αντίστοιχα, στις επόμενες εκλογές; 
Δυστυχώς αυτά τα προβλήματα αδιαφάνειας θα υπάρχουν όσο δεν μπαίνει νομοθετικό πλαίσιο στον τρόπο που δανείζοντα τα κόμματα. Και τα δύο κόμματα που το παίζουν εξουσία, χωρίς να μπορούν πλέον να τιθασεύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν δεν επιθυμούν νομοθετικό πλαίσιο που να περιορίζει την αδιαφανή δράση τους. 
Με ποιο τρόπο θα συμμετάσχει άραγε η Τράπεζα Αττικής στο κούρεμα; Μήπως εξασφάλισε ευνοϊκότερους όρους; Με πόσες κοινές μετοχές θα υποστηριχθεί η ίδια Τράπεζα; Μήπως και εδώ θα υπάρξει κάποια «διευκόλυνση»;
Δυστυχώς ο τρόπος που έγινε και αυτή η συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Τράπεζας, αφήνει πολλά ερωτηματικά και απορίες. Ζητούνται άμεσα απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια :