Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου θα κάμει ό,τι του πούνε στις Κάννες

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε στις Κάννες για να δώσει εξηγήσεις. Σαρκοζί – Μέρκελ καλούν τον Παπανδρέου να απολογηθεί για την απερίσκεπτη απόφασή του να διεξάγει δημοψήφισμα, κάτι που προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη και αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία. Τελικά ο Παπανδρέου θα 


κάμει ό,τι του πούνε στις Κάννες. Δεν έχει περιθώρια ελιγμών.
Από το Μαξίμου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα αποσπάσει το ok από τους Μεγάλους της Ευρώπης, επιμένοντας ότι συμφέρει και αυτούς το δημοψήφισμα και παρουσιάζοντας το σκεπτικό ότι ένα «ΝΑΙ» δεν είναι ακατόρθωτο και τους δίνει φτερά να προχωρήσουν στην εφαρμογή της «Συμφωνίας των Βρυξελλών».
Από την πλευρά του Παρισιού και του Βερολίνου παρουσιάζονται προσβεβλημένοι για τις μονομερείς κινήσεις Παπανδρέου, ενώ είχε κάθε ευκαιρία να τυος ενημερώσει στις 26 και 27 Οκτωβρίου. Πιστεύεται ότι θα πιεστεί ο Παπανδρέου να αποσυρθεί από κάθε πρόθεση για δημοψήφισμα ή εθνικές εκλογές, αν και σήμερα το πρωί έβλεπαν ότι μια ταπείνωση Παπανδρέου δεν βοηθά κανέναν, ούτε τις αγορές και σκέφτονταν την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με fast διαδικασίες. Κάτι που συζητήθηκε και «εγκρίθηκε» στο υπουργικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :