Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Λαμπρινίδης έφερε από το Αμέρικα το δημοψήφισμα


Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στην Ευρώπη η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Αόριστη ανακοίνωση χωρίς διευκρινήσεις για να προκληθεί  καθοριστικής σημασίας αναταραχή στις αγορές.

Πράγματι οι συζητήσεις για το δημοψήφισμα περιορίζονταν σε πολύ στενό κύκλο αποκλειστικά και μόνο μεταξύ παπανδρεϊκών συμβούλων που έχουν όλοι τους ένα κοινό σημείο:στενές επαφές με την



αμερικάνικη πρεσβεία.
Την ημέρα που οι Ευρωπαϊκές χώρες συζητούσαν για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Παπανδρέου βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έτσι κι αλλιώς τον είχαν χεσμένο στις  Βρυξέλλες, οπότε βρήκε τις άκρες του στο Αμέρικα όπου εκτιμούν ιδιαίτερα τις ικανότητές του.
Στην Ουάσιγκτον βρίσκονταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, ειδικός απεσταλμένος του Μαξίμου στην Χίλαρι! Η ΥΠΕΞ της Αμερικής επιφύλαξε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή (!!!) στον «απεσταλμένο». Επειδή ακριβώς συζητούσαν πως θα ταράξουν τα νερά στην Ευρωζώνη. Τότε αποφασίστηκε και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αν είναι δυνατόν τον Ιανουάριο.
Στις Βρυξέλλες ο Γιωργάκης είχε ήδη λάβει εντολές από το State για να ανακοινώσει όσο το δυνατόν πιο αόριστα το δημοψήφισμα.
Ο Γιωργάκης ήξερε στις Βρυξέλλες και δεν έκανε καμιά νύξη στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ήξερε με την επιστροφή του στην Αθήνα και δεν ενημέρωσε ούτε τον Βενιζέλο για να μηn υπάρξει οποιαδήποτε … δυσάρεστη διαρροή!
Η Χίλαρι βέβαια είχε κάθε ευχέρεια να ενημερώσει διεθνείς κερδοσκόπους!
Στο εσωτερικό της χώρας τηρήθηκαν όλες οι δεσμεύσεις Παπανδρέου – Λαμπρινίδη απέναντι στο State Department!
Φαινομενικά Χίλαρι – Λαμπρινίδης συζήτησαν περί Κύπρου και Τουρκίας. Δύο ολόκληρες μέρες συζήταγαν για τη Μέση Ανατολή. Στην πραγματικότητα ο Παπανδρέου λειτούργησε σαν πράκτορας του State Department στις Βρυξέλλες και ζητούσε «τεχνογνωσία» για την πρόκληση αναταραχής στην ευρωζώνη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει καμιά απολύτως από τις δεσμεύσεις που εμπεριέχονται στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Ο Παπανδρέου αποδείχτηκε «πολύ καλό παιδί» της Αμερικής!
Μέχρι και την Ευρώπη τινάζει στον αέρα! Μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος της Αμερικής, την τελευταία εικοσαετία, είναι η διάλυση της Ευρωζώνης.
Γι’ αυτό και στηρίζουν Γιωργάκη και Αντωνάκη!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

σαν ερωτευμένη κοιτάζει τον λαμπρινίδη η χίλαρι!