Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ!

Πιέζεται η κυβέρνηση να πάρει βαρύνουσας σημασίας αποφάσεις για το δημοψήφισμα που θέλει να κάνει. Κυρίως από την πλευρά Σαρκοζί!
Όπως να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Επί τη ευκαιρία κάποιοι θέλουν να μας ξεφορτωθούν!
Γι’ αυτό και στελέχη της 


\κυβέρνησης διαβεβαίωναν πανικόβλητα ότι «Κανείς δεν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» …. «Αυτή η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να παραμείνει η Ελλάδα ισχυρή μέσα στο ευρώ» (Άγγελος Τόλκας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).
Το ερώτημα δεν θα αφορά όπως επιμένουν, ευρώ ή Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αποκλειστικά τη νέα δανειακή σύμβαση (Συμφωνία των Βρυξελλών)

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Γαλλία: Ελληνικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη
«Θέλετε ή όχι να παραμείνετε στη ζώνη του ευρώ», προτείνει να είναι η ερώτηση του δημοψηφίσματος ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι το «αποδεκτό» ερώτημα για να τεθεί στους Έλληνες κατά το δημοψήφισμα που προτείνεται από τον Έλληνα πρωθυπουργό για το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης θα πρέπει να αφορά το αν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί στον ελληνικό λαό είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν αφορά το ερώτημα αν είστε σύμφωνοι με τη συμφωνία που συνήφθη, αλλά το αν θέλετε ή όχι να παραμείνετε στη ζώνη του ευρώ;», δήλωσε ο Λεονετί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.

«Αυτό είναι ένα αποδεκτό ερώτημα, από τη μια πλευρά υπάρχει ασφαλώς ένα απαραίτητο πρόγραμμα λιτότητας για να ελεγχθεί το χρέος με αντάλλαγμα την αλληλεγγύη της Ευρώπης και από την άλλη η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά με την κήρυξη ταυτόχρονα κατάστασης χρεοκοπίας», συνέχισε ο υπουργός.