Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς δεκάρα, πως θα παντρευτούμε βρε Γιωργάκη;

Με μια κουβέντα ο Παπανδρέου τα τίναξε όλα στον αέρα! 
Κλυδωνίστηκαν τα χρηματιστήρια και κάποιοι κερδοσκόποι έβγαλαν τρελό χρήμα. 
Αφού η συμφωνία της 17ης Οκτωβρίου ήταν ένας θρίαμβος, τι έγινε και το Μαξίμου, τόσο ανεύθυνα και απερίσκεπτα, οδηγήθηκε στην απόφαση του δημοψηφίσματος, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει κανέναν, ούτε καν τον 


υπουργό οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Όταν ο ελληνικός λαός διάκειται τόσο αρνητικά προς την κυβέρνηση, τί θα περίμενε από ένα δημοψήφισμα το επιτελείο του Παπανδρέου; Το μόνο λογικό είναι ότι το οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα έχει χαρακτήρα μόνο αποδοκιμασίας. 
Γιατί άραγε ο λαός θα πρέπει να αποδεχτεί μια συμφωνία με την οποία μειώνεται το εισόδημά του, όταν του δίνεται η ευκαιρία να δείξει την δυσαρέσκειά του; Τίποτα δεν συναινεί υπέρ ενός θετικού, φιλοευρωπαϊκού αποτελέσματος. Όταν δίνεις στο λαό την ευκαιρία να πει «όχι», θα το πει. Ας ακολουθήσει χειρότερη κατάσταση!
Όταν μάλιστα η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει μόνο ανικανότητα και ανευθυνότητα στο θέμα της τήρησης των έως τώρα δεσμεύσεων. Όπως π.χ. στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάμει συνένοχο στην αποτυχία του τον ελληνικό λαό. Αφού έδωσε δύναμη στις συντεχνίες, στον λαϊκισμό και στα άκρα του πολιτικού φάσματος, καταφεύγει στο δημοψήφισμα με τον ελληνικό λαό απογοητευμένο, παραδομένο σε θεωρίες συνωμοσίας και εξαγριωμένο.
Νπορεί βέβαια ο τελικός του σκοπός να είναι ακριβώς αντίθετος από αυτό που φαίνεται. Δηλαδή να επιστρέψουμε στη δραχμή και να χρεοκοπήσουμε ανεξέλεγκτα. Με το δημοψήφισμα θα βγαίνει από πάνω και θα λέει ότι δεν έχει ο ίδιος και η κυβέρνησή του ευθύνες αλλά ο λαός το αποφάσισε!

Ο Παπανδρέου αποδεικνύεται μικρός και λίγος. Έγινε περίγελος της Ευρώπης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μη χάσει την καρέκλα του. Εκβιάζει τον ελληνικό λαό και παίζει την Πατρίδα σε μια ζαριά. 
Το δημοψήφισμα ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης, έξοδο από το ευρώ και παράδοση του Μαξίμου σε μια Λαϊκή Δεξιά πλήρης εκδικητικότητας και μίσους, μια και οι πιθανότητες για ΝΑΙ είναι ελάχιστες. 
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να πετύχει απαιτείται τουλάχιστον ηρεμία στην κοινωνία. Ας μην υπάρχει συναίνεση. Με το δημοψήφισμα τινάζεται στον αέρα η συμφωνία, τορπιλίζεται η ευρωπαϊκή συναίνεση και με το «όχι» η κυβέρνηση δραπετεύει στα ασφαλή και ανέξοδα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Η Ελλάδα μπήκε σε νέες περιπέτειες και οι πάντες γνωρίζουν ότι όλα τα σενάρια είναι αρνητικά. Με υπαιτιότητα όμως του Γιώργου Παπανδρέου και της δειλής και άβουλης κυβέρνησής του. Και όχι του απογοητευμένου, φτωχοποιημένου και δυσαρεστημένου ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :