Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο Βενιζέλος έκανε το “προξενιό” με τη Ντόρα

Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο πιστώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», η ιδέα για την πρωτοβουλία να κληθούν σε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης. Μετά την πρόσφατη δημόσια κόντρα του με τον Γιάννη Ραγκούση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «χτυπάει» για 


δεύτερη φορά, με μια θεσμικού χαρακτήρα παρέμβαση, με το σκεπτικό της οποίας συμφώνησε πλήρως ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εκείνος που διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός οφείλει να «ανοίξει τη βεντάλια», και να απευθυνθεί στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Έτσι ώστε στη συνέχεια να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και η Κυβέρνηση να δικαιούται να κατηγορήσει τις υπόλοιπες πολιτικές ηγεσίες για το διαφαινόμενο «όχι» στην πρόσκληση για συναίνεση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκρινε ως υπερβατική την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, και ανταποκρίθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να προγραμματίσει για το απόγευμα τις συναντήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη.

Όσο για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, επιβεβαίωσε την υπερκομματική του προσέγγιση, και την ευχέρεια που διακρίνει τον πολιτικό σχεδιασμό του, να απευθύνεται και σε άλλες δυνάμεις, πέραν του χώρου του ΠΑΣΟΚ. (statesmen.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :