Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χωρίς πρόγραμμα και προτάσεις το σύστημα Σαμαρά

Πανικόβλητοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου έτοιμοι να ζητήσουν εκλογές, πόσο μάλλον να κυβερνήσουν! Δεν έχουν επεξεργαστεί κανένα απολύτως πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση, όσο και αν φωνάζουν ότι «δικαιώθηκαν» ή ότι έχουν προβλέψει το μέλλον μας! Μάλλον πήγαν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, γι' αυτό ξέρουν! Δεν εξηγείται 
διαφορετικά η χονδροειδής επιπολαιότητά τους.
Στο παρασκήνιο όμως προετοιμάζονται για το "Ζάππειο no2." Μια και το "no1" απέτυχε ….. «εισπρακτικά». Κάποιος να τους πει ότι εάν το "no1" απέτυχε, θα φάνε μαύρο γιαούρτι στο σίκουελ του εθνοσωτήριου σήριαλ που πρωταγωνιστούν.

Προχωρούν με κραυγές κολλημένοι στο «ΟΧΙ», χωρίς να έχουν προτείνει το παραμικρό. Η χρεοκοπία της χώρας και η πλήρης κατάρρευση είναι δεδομένες, με τους Μηταράκηδες! Έντρομοι, βλέποντας και τις κινήσεις του νέου συντρόφου τους, πρωθυπουργού της Ιρλανδίας, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλχημείες, μαντείες και «ελληνικά» λογιστικά. Γιατί εκεί είχαν το μυαλό τους.

Ειδικά ο Μηταράκης είναι και σκανδαλιάρης. Ξέρει από ομόλογα! Του έχει διαφύγει ότι οι συγκυρίες και οι δύσκολες εποχές δεν αφήνουν περιθώρια για μαγκιές. Και έτσι ψάχνουν εναγωνίως αλλαγή των συστατικών του «μαγικού μείγματος»!

Τι θα γίνει όμως έτσι και συνειδητοποιήσουν ότι τα «μαγικά μείγματα» δεν υπάρχουν πέραν κάποιων παραμυθιών για μικρά παιδιά; Σίγουρα έτσι και κυβερνήσουν θα «ζήσουν αυτοί πολύ κακά και εμείς πολύ χειρότερα» …. σε ένα πραγματικό παραμύθι με θλιβερό τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :