Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Εξέθεσε τον Μιχελάκη του ο Σαμαράς

Ψυχαναλυτής χρειάζεται για να παρακολουθήσεις τη ΝΔ στο θέμα της συνταγματικής πρόβλεψης για τα ελλείμματα. Τη μια βγαίνουν και λένε ότι αυτοί το έλεγαν, την άλλη δεν το θέλουν. Το πρωί παραδέχονται ότι είναι αναγκαία και το βράδυ τη σιχτιρίζουν, ως γνήσιοι οπαδοί του «όχι σε όλα»!
Ας παρακολουθήσουμε τα γεγονότα. Στις 2 Φεβρουαρίου διαβάζουμε σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ, στην «Βραδυνή» (σελίδα 3), ότι ο ......................
...........................
Σαμαράς λέει ΝΑΙ (και το βροντοφωνάζει), στο θέμα της συνταγματικής πρόβλεψης για την οικονομία. Είναι κάθετος και αποφασισμένος. Δεν κάνει πίσω. 
Θέτει μια προϋπόθεση να αφορά όλες τις χώρες, αν και είναι σαφές ότι φυσικά και θα αφορά τελικά όλες τις χώρες. Οπότε βλέπαμε έναν Σαμαρά που έδειχνε ότι πήγαινε να σοβαρευτεί. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε από την παρθενική εμφάνιση του Μιχελάκη ως εκπροσώπου τύπου. Ήταν σαφής! Έπειτα από δύο μέρες ο Σαμαράς ξεμπροστιάζει τον εκπρόσωπό του και τον διαψεύδει. 
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Μιχελάκης βγήκε και έλεγε βλακείες; Τότε χρειάζεται ζουρλομανδύα. Ένα μπόγια γρήγορα και να τον κλείσουν σε ένα ήσυχο μέρος, για να ηρεμήσει από την υπερένταση.
Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι, ο ίδιος ο Σαμαράς απαρνήθηκε τον Μιχελάκη. Τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Δεν κράτησε πολύ η σοβαρότητα στο Σαμαρέικο! Ως συνήθως. Από το πρωί μέχρι το βράδυ πολλά αλλάζουν. Τα φεγγάρια, οι διαθέσεις και τα τρίγωνα με τον Ερμή και το θεό Άρη! 

Στην ομιλία του Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, λέει και πάλι, ΟΧΙ σε όλα. Διαφωνεί με τον συνταγματικό κανόνα για τα ελλείμματα και ο Σαμαράς ξανάρθε «στα ίσια του»!
 Γιατί μεσολάβησε η επιστολή της Ντόρας προς τους Αρχηγούς που ζητούσε το αυτονόητο. Ζητούσε την καθιέρωση του συνταγματικού κανόνα και οι πραιτοριανοί δεν ήθελαν να δείξουν ότι έρχονται σε κάποιο σημείο, κοντά στις θέσεις της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Σκεφτείτε αυτή η ομάδα σούργελο, να κυβερνήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :