Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τι συμβαίνει με τα παιδιά των μεταναστών στην υπόλοιπη Ευρώπη

Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η ιθαγένεια παραχωρείται με την γέννηση. Ο Σαμαράς ψεύδεται όταν συγκρίνει τις προτάσεις που καταθέτει ο ίδιος, με το δίκαιο των ευρωπαϊκών κρατών. Νομίζει ότι απευθύνεται σε κάφρους. Νομίζει ότι δεν μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο δίκαιο των άλλων χωρών.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το ζήτημα είναι λυμένο. Δεν εμπλέκεται ζήτημα «εθνικής ομοιογένειας» με τα .....................
.......................
παιδιά των μεταναστών. Πόσο μάλλον το «δίκαιο του ισχυρού αίματος»! Τί ισχύει στα υπόλοιπα κράτη;
Παραχωρείτε ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά, με τη γέννηση (25%), μετά από τρία χρόνια (22%), μετά από πέντε χρόνια (19%), μετά από 8 - 10 χρόνια (15%) και μετά από 15 - 18 χρόνια (19%).
Ο Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του θέλουν να μας πείσουν ότι σε όλες τις χώρες θέτουν αυστηρούς όρους, δεν παρέχεται στην Ευρώπη ιθαγένεια με τη γέννηση και τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν και να μπορούν να το αποδείξουν, τέλεια ελληνική γλώσσα και ελληνική ιστορία. Πράγματα που ούτε τα δικά μας παιδιά γνωρίζουν.

Σε μερικές χώρες πράγματι προβλέπονται αυστηροί όροι για την πρώτη γενιά. Όπως στην Αυστρία, Ιταλία και Κύπρο. Ακόμη όμως και σε αυτές τις χώρες, ειδικά για την δεύτερη γενιά, οι προϋποθέσεις γίνονται πολύ ευνοϊκότερες.

Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα ψήφου στις μισές ευρωπαϊκές χώρες: σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, στα περισσότερα ελβετικά καντόνια και στην Ιρλανδία (χωρίς καν ελάχιστο χρόνο διαμονής) έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Σε Βέλγιο και Ολλανδία έχουν μόνο δικαίωμα εκλέγειν. Σε Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία, με αποφάσεις των Συνταγματικών Δικαστηρίων δεν αναγνωρίζεται τέτοιο δικαίωμα στους μετανάστες.
Η Γαλλία απέκλεισε τους μετανάστες από το δικαίωμα της ψήφου το 1992 με απόφαση του Συνταγματικού της Συμβουλίου.

Αυτή είναι πάνω κάτω η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και όλα όσα λέει ο Σαμαράς είναι «κουτοπονηριές»! Παίρνει τις πιο ακραίες νομοθεσίες, θέτει πολύ πιο ακραίες προϋποθέσεις, ρίχνει στο μίγμα και λίγο Ιράν-Ιράκ και το νεοφασιστικό αποτέλεσμα το παρουσιάζει ως «ευρωπαϊκό νόμο». Μάλλον βρίσκεται στην καρακοσμάκλα του. Ως συνήθως!

Δεν υπάρχουν σχόλια :