Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η σκοτεινή και θανατηφόρα πλευρά των ελληνικών ΜΜΕ

Πέθαναν τον Ιάκωβο Καμπανέλη πριν την ώρα του! Αυτά είναι τα ελληνικά ΜΜΕ. Κάπως έτσι δουλεύουν και μας δουλεύουν. Πάντα μας δούλευαν δηλαδή, αλλά υποκρινόμαστε ότι τίποτα δεν τρέχει. Δεν είναι λίγο, «αξιόπιστες» πηγές ενημέρωσης να πεθαίνουν ανθρώπους. Χωρίς να ...................
....................
διασταυρώνουν και χωρίς να επιβεβαιώνουν το αληθές ή ψευδές της είδησης. Και δεν είναι θέμα συγνώμης. Θεωρείται ότι εκ των προτέρων τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν στοιχειωδώς διασταυρώσει την «είδηση», πριν την αφήσουν να τρέξει στον «αέρα».
Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Με το συγνώμη ξεπερνάμε επιδερμικά προβλήματα που επιστρέφουν σε χειρότερη και πιο επικίνδυνη μορφή.
 Επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι μεγάλο μερίδιο για τον εκχυδαϊσμό της κοινωνίας φέρει ο εκβιομηχανισμός των ειδήσεων. Από τα μέσα ξεκινάνε πάρα πολλά από τα ελαττώματα του σύγχρονου Έλληνα γιατί απευθύνονται στα χαμηλά του ένστικτα. Ισχύει βέβαια και αντιστρόφως. 
Ο σύγχρονος Έλληνας βρίσκει ψυχαναλυτική διέξοδο στις δαιδαλώδεις διαδρομές των μέσων, όπου τελικά δεν απελευθερώνεται από την «δημοσίευση» αλλά καταπιέζεται ακόμη περισσότερο στα γρανάζια της εξουσίας και της παραπληροφόρησης και τελικά εκμηδενίζεται από τα «δεκαπέντε λεπτά δημοσίευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :