Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σαμαρά! Και στη Γαλλία περνά στο Σύνταγμα η μείωση του ελλείμματος

Η συζήτηση στη Γαλλία ήταν θολή και αόριστη. Η κατάσταση άλλαξε και σήμερα οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας βλέπουν πολύ σοβαρά, να τεθούν συνταγματικές ρήτρες που να αφορούν τα ελλείμματα της χώρας και την προστασία της οικονομίας.
Η συζήτηση για τις συνταγματικές δικλείδες ασφαλείας που να ...............
.......................
αποτρέπουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό στο μέλλον, έχει φουντώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συζητήσεις δηλαδή που αφορούν την τροποποίηση και Αναθεώρηση των Συνταγμάτων των χωρών μελών της Ευρώπης. 

Σε πολλές χώρες, όπως και στη Γαλλία και Γερμανία συζητούν πλέον πολύ σοβαρά τους τρόπους που θα ξεκινήσει η αναγκαία διαδικασία, για την τροποποίηση των Συνταγμάτων τους.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν τρόπους που θα υποχρεώνουν τις επόμενες κυβερνήσεις να πειθαρχούν απαρέγκλιτα στους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, οι οποίοι περιορίζουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα στο 3% του ΑΕΠ.

Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις που θα πείσουν της αγορές ότι λαμβάνονται μέτρα αλλά και πράγματι θα δημιουργήσουν δικλείδες οικονομικής ασφάλειας και σταθερότητας στα δημοσιονομικά στοιχεία σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 
Η πρωτοφανής κρίση στην Ευρώπη απαιτεί γενναίες αποφάσεις και σοβαρότητα. Τα αχαχούχα του Σαμαρά και των οικονομολόγων του τελείωσαν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κόλπα, τρικ, μαγικά και μίγματα. Μας πήραν είδηση κα;ι οι μαγκιά της φυλής έχει γίνει ανέκδοτο.

Η Γαλλία και η Γερμανία σκέφτονται σοβαρά να ζητήσουν από όλες τις χώρες-μέλη να ενσωματώσουν ειδικές διατάξεις στα Συντάγματά τους, οι οποίες στο μέλλον θα θέτουν ανώτατο όριο στο δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Παίρνει μάλιστα στις ισχυρές χώρες χαρακτήρα μεγάλης μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :