Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Επείγουσα ανάγκη θέσπισης ενός δημοσιονομικού συνταγματικού κανόνα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και κάποια κόμματα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για κομματικά παιχνίδια και υπεκφυγές. Όταν χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάποιοι εθελοτυφλούν γιατί είναι θύματα εξουσιομανίας και στενών κομματικών επιλογών. Το αύριο όμως δεν μπορεί να περιμένει. Όπως επίσης πειραματισμοί, δε χωράνε. Θα μπορούσαμε να ανεχτούμε μια .............
.....................
κυβέρνηση Σαμαρά π.χ., αλλά αντέχει ο τόπος και ο λαός μια νέα εθνική καταστροφή; Γιατί εκεί οδεύει ο Σαμαράς και η παρεούλα του, από τη στιγμή που δεν ακούνε τα μηνύματα των καιρών και ευαγγελίζονται εύκολες λύσεις και παχυλές παροχές.
Μια από τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα είναι η θέσπιση ενός δημοσιονομικού συνταγματικού κανόνα. Κάτι που απαιτεί ειλικρίνεια, συναίνεση και προπάντων συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.
 Εξασφαλίζει όμως τη χώρα από τυχόν παρεκτροπές και καθορίζει το πλαίσιο των κινήσεων των επόμενων κυβερνήσεων, αποτρέποντας την κρατική σπατάλη, τις ευνοιοκρατικές αυξήσεις μισθών και την ασυδοσία των βολεμένων συνδικαλιστών. 
Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια λαϊκισμού και ψηφοθηρικών παροχών. Όποιος δεν το βλέπει μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή. Όποιος δεν το βλέπει είναι επικίνδυνος και εξυπηρετεί συμφέροντα που στοιχηματίζουν πάνω στην απόλυτη χρεοκοπία του ελληνικού λαού.

Τα κόμματα πρέπει και μπορούν να έρθουν σε μια μίνιμουμ βάση πολιτικής συμφωνίας. Μπορούν να αποφασίσουν για μια αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν. Η σωστή διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής επείγει. Ο καταστροφικός λαϊκισμός πρέπει να σταματήσει, το συντομότερο δυνατόν. Η θέσπιση δημοσιονομικών κανόνων στο Σύνταγμα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :