Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο με τα μέσα δικτύωσης δεν κάνεις τίποτα. Χρειάζεται πάντα ο Ηγέτης!

Δεν περνά ούτε μία ημέρα που να μην εκθειάζουν κάποιοι τη δύναμη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Internet, Blogs, Facebook, Twitter. Μιλάμε για μια μορφή Επανάστασης, που κινητοποιεί μάζες και συμπληρώνει τα κενά της προσωπικής επαφής. Θέλουν να πουν οι ψυχολόγοι ότι η προσωπική επαφή δεν επιτρέπει να διακινηθούν μηνύματα λόγω της κοινωνική υποκρισίας, των ψυχολογικών ενδοιασμών, των εμποδίων που ...................
...........................
θέτει η κανονικότητα της κοινωνίας και λόγω ενός φαινομένου που στην ψυχολογία, λέγεται «πλουραλιστική άγνοια».
Μια ανθρώπινη αδυναμία που δεν σε αφήνει να εκφράσεις τις απόψεις σου επειδή φοβάσαι ότι ενδεχομένως οι ομοϊδεάτες σου θα διαφωνήσουν. Γιατί να «μπλέξεις»; Έτσι ηθελημένα κρατάς τις απόψεις σου κρυφές και μακριά από τα μάτια του κόσμου. Τα ανώνυμα blogs, το Facebook και το Twitterσε απελευθερώνουν, γιατί δεν βλέπεις τον … «ομοϊδεάτη»! Ξεσπάς με όπλο τα πλήκτρα και δίνεις ευκολότερα άποψη!
Για να γίνει η Επανάσταση χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι σωματικά. Χρειάζεται η πραγματική επαφή και συμμετοχή. Τα κοινωνικά μέσα επικοινωνούν και η συμμετοχή κάνει πράξη το μήνυμα της επικοινωνίας. Η συμμετοχή αποδεικνύει ότι δεν ήσουνα μόνος κατά τη διάρκεια της εκπομπής των μηνυμάτων.
Για να πετύχει βέβαια η συμμετοχή χρειάζεται ο Ηγέτης. Ο άνθρωπος που θα απορροφήσει και θα σηκώσει και το μήνυμα και το αποτέλεσμα της συμμετοχής. Χωρίς Ηγέτη όλα έγιναν για εκτόνωση και τίποτα παραπάνω. Τα κίνητρα είχαν σύντομη ημερομηνία λήξεως. Με την λήξη της εκτόνωσης οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στο κοινωνικό δίκτυο προετοιμάζοντας την επόμενη έκρηξη επαναστατικής γυμναστικής. 
Στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Υεμένη, δεν κάνουν επανάσταση και διπλωματία τα δίκτυα αλλά οι κοινωνικές συνθήκες. Το επίπεδο διαβίωσης. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν έχουν καν internet! Το κίνητρο δηλαδή υπάρχει και είναι τεράστιο. Οι ηγέτες φαίνεται να είναι μειωμένου βάρους και ελάχιστου κύρους και εδώ! Δεν έχουν τη .... λάμψη και ο φανατισμός της θρησκείας ενδέχεται να ζητηθεί να καλύψει το χαοτικό κενό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :