Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι «τζάμπα» κάνουν άνω κάτω την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει το διογκούμενο «κίνημα» των «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω». Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται η λήψη μέτρων και η τιμωρία των χιλιάδων πλέον τζαμπατζήδων. Ξεκίνησε σαν πλάκα και έχει ακόμη, όλα τα στοιχεία της πλάκας. Έχει όμως χαρακτηριστικά αυτοδικίας και ιδιοποίησης του νόμου. Δηλαδή μόνοι τους, κάποιοι πολίτες αποφασίζουν ότι ................
.................
ήρθε η ώρα να τιμωρήσουν τις ανάλγητες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών με κάποιο τρόπο που συμπεριλαμβάνει άμεσο κέρδος (αφού δεν πληρώνεις) και πολύ χαβαλέ. Άλλο που δε θέλει ο Έλληνας! Να κάνει τον Κινέζο! Ενδέχεται και κάποιοι που ποτέ δεν χρησιμοποίησαν λεωφορεία να ανεβαίνουν τώρα, για να μην πληρώσουν. Για το χαβελέ και τη μαγκιά.
Στην Ελλάδα οι πολίτες δεν βγαίνουν στο δρόμο για να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει ο πολύ χειρότερος σε συνεργάτες και ουσία, Σαμαράς. Κλάφτα Χαράλαμπε! Πραγματική καταστροφή. Αυτοί, οι καθαροδεξιοί πραγματικά δεν θα ήξεραν να διαχειριστούν τέτοιες κρίσεις. Ειδικά τέτοιου τύπου "στάσεις" που έχουν αριστερή κουλτούρα. 
Έτσι οι πολίτες διοχετεύουν την κοινωνική τους αντίδραση σε δευτερεύοντα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας. Ούτε τη χάρη να κάμουν στους Φαήλους και τους Σαμαράδες που καλλιεργούν υψηλές προσδοκίες και πιστεύουν ότι ο λαός τους αγαπά και βρίσκουν τρόπους να στείλουν το μήνυμα  στην δεινοπαθούσα κυβέρνηση!
Σε όλο αυτό το μπάχαλο είναι υπαρκτή η λευκή απεργία των σωμάτων Ασφαλείας. Τους τελευταίους μήνες η Αστυνομία πραγματικά «αδυνατεί» να πιάσει ανθρώπους που παρανομούν. Δεν θέλει. 
Τιμωρούν την κυβέρνηση και αυτοί για τις περικοπές των μισθών τους και η ανομία κυριαρχεί όχι σε επίπεδο εισιτηρίων αλλά σε επίπεδο κοινωνίας σε όλη τη χώρα. Οι μικροκλοπές και μικροαπάτες θερίζουν την ελληνική κοινωνία! 
Όταν η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να στείλει φυλακή τουλάχιστον έναν από τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα, μαύρες σακούλες και μεγαλοαπάτες, γιατί να τρέξει ο αστυνόμος και να κινδυνεύσει ίσως να συλλάβει τους μικροαπατεώνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια :