Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Προς αναθεώρηση της ιστορίας της ελληνικής ακροδεξιάς

Στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας συντελείται σήμερα ένα ιστορικό έγκλημα. Στην προσπάθεια της νέας ηγετικής ομάδας να απογαλακτιστεί από το «μεσαίο χώρο» (πολιτικό προϊόν του Κ. Καραμανλή) δεν διστάζουν να σπρώξουν τη ΝΔ στα άκρα. Ένα καθαρά κεντροδεξιό κόμμα, είναι μόνον κατ’ όνομα πλέον φιλελεύθερο. Ο βασικός ιδεολογικός πυρήνας κινείται συνεχώς και ...............
......................
δεξιότερα, στην προσπάθειά του να ποδοπατήσει το ΛΑΟΣ και να προσεγγίσει περιθωριακές ομάδες, όπως χρυσαυγίτες και άλλα μπουμπούκια του κακού. 
Η αρχή έχει γίνει με το «λόγο». Δήθεν αντρικός και δήθεν πολεμικός. «Χωρίς φρου φρου»! Κατά βάσιν καθαροδεξιός και εθνικοπατριωτικός. Όποιος δεν τον ενστερνίζεται είναι τουλάχιστον gay, στην καλή περίπτωση και στη χειρότερη «προδότης» που θα έπρεπε να εκτελεστεί!

Η κρίση προσφέρεται για επικίνδυνους πειραματισμούς. «Ας πάμε στην Κόκκινη Μηλιά και βλέπουμε»! Η συγκυρία της ρευστότητας έχει ανοίξει την όρεξη στον λαϊκισμό της Ακροδεξιάς και η ΝΔ δεν μένει απαθής. Περιέχει ήδη στο εσωτερικό της ένα υπόστρωμα χουντοβασιλικών και λοιπών ακροδεξιών τάσεων. 
Η Νέα ΝΔ έχει λάβει το μήνυμα και παίζει στο ίδιο ταμπλό. Φταίνε οι μετανάστες και παίρνουμε κατοχικά δάνεια. Την ευθύνη φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι άλλοι είναι αθώοι. Δεν κυβέρνησαν ποτέ! Ακόμη και στο κόμμα, κάτι μεσαίοι χώροι είχαν το πάνω χέρι και οι οπαδοί απλά ψήφιζαν κατ’ ανάγκη. Έδιναν μόνο την ψήφο τους, ενώ η «ψυχή του Έθνους» έμεινε αλώβητη από τον πολιτικό μοντερνισμό.

Ιστορικές έννοιες έχουν αλλάξει νόημα και οι διαστρεβλώσεις έγιναν κανόνας του σημερινού εσωτερικού διαλόγου. Στις διάφορες κεντρώες και φιλελεύθερες τάσεις της ΝΔ κυριαρχεί ο φόβος της διαδικτυακής κατακραυγής και … της διαγραφής. 
Κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν, δεν ακούνε. Τους βολεύει η εξουσία. Πάνε να το παίξουν πασοκικός μηχανισμός που ενδιαφέρεται μόνο για το βόλεμα και την εύνοια. Κάπως αργά «ξύπνησαν»! Σάμπως η διαγραφή είναι το τέλος του κόσμου, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να επιδιώκεται μπροστά στην φασιστοειδή μετεξέλιξη ενός πρώην μετριοπαθούς και δημοκρατικού κόμματος.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της νέας δεξιάς ιδεολογίας έχουν γίνει το Έθνος, η Ελπίδα, η Φυλή, η Καθαρή Δεξιά, που συνοδεύονται πάντα από μαγκιά, τσαμπουκά και επικίνδυνη ροπή στις απειλές και το ξεφώνημα. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία προπαγάνδας που είχαν υιοθετήσει οι φασιστικές δυνάμεις την περίοδο του μεσοπολέμου. Τόσο πίσω θέλουν να οδηγήσουν τη ΝΔ οι επιτελάρχες του Σαμαρά και οι δικτυωμένοι φωστήρες του διαδικτύου. Και νομίζουν ότι ο λαός θα τους ακολουθήσει. Ολοκαύτωμα που τους περιμένει!

Επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι από τον μεσοπόλεμο, δεν μας συγκινούν τα εθνοφυλετικά και τα ρατσιστικά τους, αλλά ο πολιτικός λόγος του πανανθρώπινου φιλελευθερισμού, κυρίως όπως τον εξέφραζε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ και ο οποίος ακόμη αντηχεί ως λόγος νίκης και ειρήνης. Ας κρατήσουν τα φασιστικά και μουσολινικά «κοινωνικοφιλελεύθερά» τους, για την πάρτη τους. Ο λαός δεν θα τους κάμει τη χάρη …..

Δεν υπάρχουν σχόλια :