Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστοί και βολεμένοι

Σίγουρα δεν συμφωνούν όλοι με τον τρόπο που αντιδρούν οι μεγαλοσυνδικαλιστές στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις μειώσεις των παχυλών μισθών τους. Σίγουρα μαζί με τα χλωρά καίγονται και (αδίκως) τα ξερά και παίρνει η μπάλα προς τα κάτω και άλλους εργαζόμενους που δεν είναι βολεμένοι ή είναι ........................
............................
μισοβολεμένοι στο σύστημα.
Όταν όμως χρησιμοποιούν βία ή παρεμποδίζουν την οικονομική ζωή του τόπου τους, τότε είμαστε σίγουρα αντίθετοι. 
Πρέπει να καταλάβουν ότι έτσι κάνουν ζημιά σε όλους και στην χώρα την ίδια.
Με τέτοιου τύπου βίαιες αντιδράσεις, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Έτσι όμως έμαθαν να κάνουν διάλογο και τώρα είναι δύσκολο να απογαλακτιστούν. 
Έμαθαν να κλείνουν δρόμους, να στήνουν «συγκρούσεις» με την αστυνομία, να σκηνοθετούν φασαρίες on camera και να ……. καίνε νομαρχίες!

Ειδικά για τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να καταλάβουν ότι οι κλειστές κοινωνίες πέθαναν. Και τους ίδιους συμφέρει το άνοιγμα. Η νοοτροπία των κλειστών συντεχνιών δεν συμφέρει κανέναν, αντίθετα ισοπεδώνει την κοινωνία. 
Από τους υπεύθυνους όμως σωματείων επιστημονικών θα περιμέναμε πιο κόσμιες αντιδράσεις σε σχέση με απλούς εργαζόμενους σε κοινωφελή ιδρύματα. Δε γίνεται επιστήμονες άνθρωποι να επιδεικνύουν συντεχνιακές συμπεριφορές δεκαετίας του 80. Τότε που εκατό άνθρωποι έκλειναν τους δρόμους για κάμποσες μέρες προκειμένου να εξασφαλίσουν άλλο ένα επίδομα ή μπούκαραν όλοι μαζί στα υπουργεία και τις υπηρεσίες για να επιβάλλουν με το ζόρι, τις συντεχνιακές αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :