Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μαλλιοτραβήγματα στην Α’ Αθηνών, λόγω Όλγας!

Οι συνυποψήφιες της Όλγας, της στήνουν χουνέρι στην Αθήνα, αλλά η Όλγα δε φοβάται! Είναι η αγαπημένη ανιψιά των θείων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε «μαλλιοτραβήγματα» και πισώπλατες μαχαιριές. Κάτι τέτοια όμως τα γνωρίζει από πρώτο χέρι η θυγατέρα του βαρόνου Κεφαλογιάννη. Τα έχει ζήσει στο Ρέθυμνο με τους Σχοινάδες. Τώρα αφήνει το Ρέθυμνο και το ..................
.........................
«χαρίζει» στο θείο της Αχιλλέα και στο νεαρό Σχοινά, που ψοφά να μπει στη Βουλή. Της οικογενειοκρατίας το κάγκελο! Ειδικά ο Σχοινάς, έχει μαραζώσει το παλικάρι απ’ το κακό του. Αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολη η πορεία του. Οι Κεφαλογιανναίοι δεν θα παραδώσουν τόσο εύκολα τα όπλα και ήδη μιλάνε για «τρεις Κεφαλογιάννηδες» στη Βουλή! Ούτε στ’ όνειρό τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τέτοιο σενάριο, αν και όλα δείχνουν ότι θα μείνει στα όνειρα με την Δημοκρατική Συμμαχία να σκίζει στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο!
Στην Α’ Αθήνας τώρα! Την περιμένουν η Ελίζα (Βόζεμπεργκ), η Φωτεινή (των Πιπιλομανώληδων), η Έλενα(Κουντουρά) και η Μαριέττα (Γιαννάκου-Κουτσίκου κλπ, κλπ), όσο και αν διαψεύδουν το μεταξύ τους ψυχροπολεμικό κλίμα, οι νέο-δεξιές κυρίες της Συγγρού. Ε δε θα βγουν να το φωνάξουν δυνατά, σ’ όλο τον κόσμο ν’ ακουστεί; Αυτά θέλουν τακτική. Δεν τα δίνεις στα σκυλιά; Σιγά σιγά!
Σε πρώτο πλάνο η Όλγα προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση για εκλογική συνεργασία και ανταλλαγές ψήφων με την Ελίζα(Βόζεμπεργκ). Έτσι γίνεται στην Κρήτη. Η Όλγα έχει τους Κρητικούς της Αθήνας (πρόκειται για πολλές οικογένειες διορισμένων από το Ρέθυμνο και για την «κληρονομιά» του μπαμπά) και η Ελίζα είναι παλιά στο κουρμπέτι. Ξέρει τις γειτονιές και τις κακοτοπιές. Θα είναι καθοδηγήτρια της Όλγας. Για τις υπόλοιπες κυρίες, δεν σας υπόσχομαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :