Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να εγκαταλειφθεί η εξωτερική περιφερειακή

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στο έργο της Εξωτερικής Περιφερειακής, που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά και καλούμε την κυβέρνηση να το εγκαταλείψει πριν φορτώσει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον πεταμένα δισεκατομμύρια προς χάριν μεγαλοεργολάβων.
Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για την εγκατάλειψή του, καθώς οι πολίτες συνειδητοποιούν το ..............
...................
αστρονομικό ποσό που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, εν μέσω κρίσης.
Άλλωστε δεν έχει τεκμηριωθεί ούτε η λειτουργικότητα του έργου με τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα που κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλούνται στους συνδετήριους κόμβους, ούτε και η περιβαλλοντική του συμβατότητα, καθώς αναμένεται να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε μεγάλο τμήμα του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σου αλλά και σε άλλες δασικές εκτάσεις.

Αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την κυκλοφορία των ανθρώπων και των αγαθών τους να τις συζητήσουμε. Σε εποχές κρίσης, πάντως, θα πρέπει οι δαπάνες που αφορούν τις μεταφορές να επικεντρωθούν στη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών και των δικτύων που έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές διευκόλυνσης της αυτοκίνησης και προωθούν τις ήπιες και συλλογικές λύσεις (ποδήλατα, λεωφορεία, μέσα σταθερής τροχιάς, θαλάσσια συγκοινωνία) και που μεσοπρόθεσμα θα επιφέρουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."

Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης

web: http://ecogreensalonika.wordpress.com/ - email: ecogreensalonika@gmail.com

Πλάτωνος 1 & Εγνατία - 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 266705, fax 2310 269780

Δεν υπάρχουν σχόλια :