Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συγκλονισμένη η Ομογένεια από το αιματηρό επεισόδιο στην Αριζόνα

Ο πρόεδρος της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Nicholas Karacostas, εξέφρασε την βαθειά λύπη και τον αποτροπιασμό της ομογένειας για την φρικτή τραγωδία που παίχτηκε εκ του φυσικού το Σάββατο στην πόλη Τούσον της Πολιτείας Αριζόνας, με αποτέλεσμα έξι άτομα να χάσουν την ζωή τους, ένα μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου, η βουλευτής Gabrielle Giffords, να δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και να χαροπαλεύει τώρα για να ...................
.............................
κρατηθεί στην ζωή, και 13 άλλα άτομα να έχουν επίσης τραυματιστεί, μερικά σοβαρά. Ο ηγέτης της ομογενειακής οργάνωσης πρόσθεσε πως τα μέλη της ΑΧΕΠΑ έχουν στην σκέψη και στις προσευχές τους την βουλευτή Γκίφορντς και τα άλλα θύματα του αιματηρού επεισοδίου.
Ο Nick Karacostas τόνισε επίσης πως η ΑΧΕΠΑ θεωρεί ότι η παράλογη αυτή ενέργεια αποτελεί και επίθεση εναντίον των δημοκρατικών αρχών και ιδεωδών που όλοι ασπαζόμαστε και φυλάσσουμε μέσα στην καρδιά μας. Όπως επεξήγησε, η ΑΧΕΠΑ είναι οργάνωση που προσδίδει μεγάλη σπουδαιότητα στην προσφορά των κρατικών λειτουργών κι έχει συχνά επαινέσει πρόσωπα που αφιερώνουν την ζωή τους σε αυτό το τόσο ευγενικό και χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο λειτούργημα, σύμφωνα με τα πρότυπα που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ είπε ακόμα πως η οργάνωσή του ενθαρρύνει παράλληλα την κοινωνική υπευθυνότητα μεταξύ των μελών της και των μελών της ευρύτερης κοινωνίας μας. Είναι και αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τμήμα της αποστολής μας. Τέλος ο κύριος Καρακώστας υπογράμμισε ότι το μακελειό του Σαββάτου επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα κλασσικά ιδεώδη. Κατέληξε όμως λέγοντας πως επιβάλλεται τώρα όλοι μας να ανασυγκροτηθούμε και να σταθούμε υπεράνω της εθνικής αυτής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :