Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τα δέματα - βόμβες

Προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα δέματα - βόμβες.
Πολυσέλιδη προκήρυξη καθώς και κάλεσμα προς όλες τις ομοειδείς οργανώσεις σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Στην προκήρυξη οι πυρήνες για πρώτη φορά χρησιμοποιούν το τίτλο «Επαναστατική Οργάνωση» και εμφανίζεται σήμα της οργάνωσης, ενώ ο συντάκτης δηλώνει ότι οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης δεν σηματοδοτούν το τέλος της δράσης τους.

Επίσης αναλαμβάνουν επισήμως την ευθύνη για ...............
....................
δεκατέσσερα παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί στις αρχές Νοεμβρίου σε πρεσβείες και ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών. Στο κείμενο-κάλεσμα απευθύνονται σε αναρχικούς διεθνώς ζητώντας να προχωρήσουν σε ενέργειες αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη των πυρήνων.

Στην προκήρυξη αναφέρουν ακόμα ότι είναι κομμάτι της μαχητικής αναρχίας και τονίζουν ότι με τα παγιδευμένα δέματα δεν είχαν στόχο το υπαλληλικό προσωπικό των πρεσβειών γι’ αυτό είχαν βάλει ελάχιστη ποσότητα πυρίτιδας και ήθελαν να στείλουν μήνυμα χωρίς τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου. Κάνουν, ωστόσο, ειδική αναφορά στην υπάλληλο της εταιρείας Ταχυμεταφορών που άνοιξε το ένα από τα δέματα με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί τί περιείχε και να συλληφθούν οι δύο σύντροφοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :