Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα θέτουν Μανώλης Όθωνας και Κυριάκος Μητσοτάκης

Την άποψη πως πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα εξέφρασαν την Πέμπτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Όθωνας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχουμε θέματα ταμπού. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας.

Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών Δ.Ρέππα πως δεν θα ............ .............
υπάρξουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ, ο κ. Όθωνας δήλωσε: «Όπου δεν χρειάζονται ή είναι υπεράριθμοι, παρασιτούν ή είναι αργομισθίες εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρατήρησε ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι μετατάξεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αντιδημοφιλείς υπηρεσίες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι συμβάσεις που λήγουν δεν ανανεώνονται.

«Θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογιστική ανακατανομή του προσωπικού στον δήμοσιο τομέα, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Ωστόσο κανένα θέμα δεν μπορεί να είναι ταμπού» τόνισε ο κ. Όθωνας.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας και πως εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν εργαζόμενοι, τότε θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όλοι θέλουμε να βγούμε από αυτό, αλλά πρέπει να βρούμε τις πολιτικές εκείνες που θα μας βγάλουν. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι πρέπει να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφρών Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.  «Ασφαλώς, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις, δοθέντος ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό την προστασία του Συντάγματος. Η απασχόληση στο δημόσιο τομέα των μονίμων υπαλλήλων δεν τίθεται σε κίνδυνο σε καμιά περίπτωση» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :