Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η διαφαινόμενη μεγάλη νίκη Δημαρά στην Αττική ισχυρό σοκ στο κατεστημένο του δικομματισμού!


Όλες οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν, ότι ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Δημαράς προηγείται στον πρώτο γύρο των εκλογών τουλάχιστον 3-4 μονάδες από τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Σγουρό. Στο δεύτερο γύρο αναμένεται να συντρίψει τον όποιο αντίπαλο (είτε το Σγουρό του ΠΑΣΟΚ είτε τον Κικίλια της ΝΝΔ) με τεράστια διαφορά!!!
Ο Κικίλιας της ΝΝΔ έχει καταντήσει ρεντίκολο, καταφέροντας τεράστιο πλήγμα προσωπικά στο Σαμαρά, επιλογή του οποίου είναι η υποψηφιότητά του… Καμία έρευνα δεν του δίνει πάνω από… 15%!!! Τρίτος, στην καλύτερη περίπτωση, και καταϊδρωμένος…
Τα μηνύματα της άνετης διαφαινόμενης επικράτησης του «αντάρτη» Γιάννη Δημαρά είναι κυρίως πολιτικά και λιγότερο συγκυριακά (π.χ. αντιμνημονιακή ψήφος, αντικυβερνητική δυσαρέσκεια, κλπ). Εάν οι πολίτες ήθελαν απλώς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο, θα επέλεγαν τον επίσημο υποψήφιο του Σαμαρά ή οποιονδήποτε από τους άλλους υποψηφίους, που όλοι τους έχουν «αντιμνημονιακή» ρητορεία…
Η επιλογή των πολιτών στο πρόσωπο του Δημαρά έχει βαθιές θεσμικές προεκτάσεις. Ο Δημαράς διεγράφη από το κόμμα του, επειδή… τόλμησε να εκφράσει, ως Βουλευτής, διαφορετική άποψη σε μια ψηφοφορία στη Βουλή. Επίσης, οι υποψήφιοι των κομμάτων (και κυρίως ο Κικίλιας της ΝΝΔ) επελέγησαν χωρίς καμία κομματική διαδικασία, με μόνη την επιθυμία των πολιτικών αρχηγών!
Η κοινωνία των πολιτών αγνοήθηκε, γι’ αυτό σήμερα στρέφει επιδεικτικά την πλάτη στα αφ’ υψηλού κομματικά «χρίσματα» και τις ηγεσίες του παλαιοκομματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :