Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Στάχτη έγινε τμήμα του σκηνικού του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πυρκαγιά κατέστρεψε ένα τμήμα του σκηνικού της τριλογίας ταινιών Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Τα στούντιο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά ανήκουν στον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Πήτερ Τζάκσον, δημιουργό της τριλογίας ταινιών...................

.........................Στο στούντιο είχαν γυριστεί ορισμένες σκηνές από τις ταινίες του Τζάκσον Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Κινγκ Κονγκ.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στην πυρκαγιά στο στούντιο. Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο κτίριο βρίσκονταν δύο άτομα, ενώ στη σκεπή βρίσκονταν δύο εργολάβοι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν τρεις ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κάλυψε με πυκνό καπνό την πόλη και τα περίχωρα. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς και οι Αρχές διενεργούν έρευνα.

Ο Πήτερ Τζάκσον εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι περιμένει το πόρισμα της έρευνας.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τον σκηνοθέτη. Πριν από μερικές ημέρες απείλησε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή της ταινίας Χόμπιτ, στην οποία εκτελεί χρέη παραγωγού, στην Ευρώπη, εξαιτίας διαμάχης με τα σωματεία των ηθοποιών, τα οποία ζητούν από ηθοποιούς να μην εργαστούν στην ταινία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηθοποιών ανακοίνωσε ότι ήρθε η στιγμή για τους ηθοποιούς του Hobbit να αναζητήσουν συμβάσεις με τις ενώσεις, λέγοντας ότι αρκετό καιρό έχουν μείνει χωρίς σύμβαση οι ηθοποιοί από τη Νέα Ζηλανδία.

Σε ανοιχτή επιστολή, ο Π.Τζάκσον είχε δηλώσει ότι μπορεί «πολύ εύκολα» να μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή στην Ευρώπη.

Ο σκηνοθέτης είχε τονίσει ότι η διαμάχη αποτελεί μία «προσπάθεια από νταήδες Αυστραλούς να ασκήσουν επιρροή στην κινηματογραφική βιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας».

// in.gr //

Δεν υπάρχουν σχόλια :