Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Απειλούν με κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Bασικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού, υπολειτουργία τμημάτων λόγω υποστελέχωσης, απλήρωτες εφημερίες γιατρών, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου. ...........

...............Οι γιατροί που εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού και οι οποίοι εδώ και καιρό χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου σε φορείς, υπουργείο και νομαρχία, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν μέχρι 29 Οκτωβρίου δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό για τις εφημερίες από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο και δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου, όπως σημειώνουν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «από 1ης Νοεμβρίου κανένας νοσοκομειακός γιατρός δεν θα συμμετέχει σε ελεγκτικό μηχανισμό ταμείου».

Προσθέτουν, επίσης, ότι «ο νοσοκομειακός γιατρός σήμερα επιφορτίζεται πέρα από τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, με την αναγκαστική συμμετοχή του σε πλήθος επιτροπών προμηθειών, αλλά και ελεγκτικών μηχανισμών ταμείων που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το ιατρικό του έργο αλλά και να έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για ευθύνες που δεν του ανήκουν».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο καλούν το υπουργείο να δώσει οριστική λύση στο θέμα των εφημεριών.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :