Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Προκαλούν τον Κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει το παρασκήνιο...

Το περιβάλλον του κ. Κ. Μητσοτάκη τον πιέζει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της περιόδου 1990-1993, που δεν θα ευχαριστήσουν καθόλου τον κ. Σαμαρά και τους λίγους υποστηρικτές του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, o κ. Κ. Μητσοτάκης σκόπευε να το πράξει πέρσι το Νοέμβριο, κατά την εκλογική διαδικασία προς ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ., αλλά τον απέτρεψε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη για να μη δημιουργηθεί ένταση στη Ν.Δ. Αν όμως επαναληφθούν οι χθεσινές ‘κόντρες’, δεν είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα... ανοίξει τα χαρτιά του. Και τότε…
Για την ιστορία, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ‘Mega’, ο κ. Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι λαϊκιστής» και αμφισβήτησε ευθέως την άποψη του κ. Σαμαρά ότι με την οικονομική πρόταση που προβάλλει θα μηδενιστεί το έλλειμμα σε 18 μήνες. Επέκρινε επίσης την εξαγγελία του κ. Σαμαρά ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο. «Είναι ντροπή. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια» τόνισε και, αφού υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990», επεσήμανε πως φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αν και «δεν είναι ίσες οι ευθύνες». Μάλιστα για την πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει Εξεταστική για την οικονομία είπε ότι είναι «κωμικό, γελοίο και επιζήμιο». «Τα ίδια ισχύουν και για τον Σαμαρά» ανέφερε.
Οξεία ήταν η απάντηση της Ρηγίλλης με εντολή Σαμαρά: «Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της παράταξης που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠαΣοΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη...» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος μιλώντας χθες το βράδυ στο Αlter επέκρινε έντονα τη Ρηγίλλης χαρακτηρίζοντας «πολιτική απρέπεια» την ανακοίνωση-απάντηση. Θυμίζουμε, ότι μέχρι τώρα πάγια ήταν η τακτική της Ν.Δ. να δηλώνει «δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου του κόμματος» (άραγε ο κ. Α. Σαμαράς σχεδιάζει να διαγράψει και τον κ. Κ. Μητσοτάκη;).

Δεν υπάρχουν σχόλια :