Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο ΝΕΑΡΧΟΣ απανατά στη ΝΝΔ του Σαμαρά

Αναμενόμενη η απάντηση της ΝΝΔ. Ομολογουμένως ταιριάζει γάντι και για κάποιον σαν τον Σαμαρά που συμπεριφέρθηκε όπως συμπεριφέρθηκε το 91-93. Πάντως εάν κάποιος μπορεί να γίνει ναυαγοσώστης στα 100 του -που τον γράφει η τροχαία για παράβαση ορίου ηλικίας και στη Γηραιά Αλβιόνα η Λίζα (μία είναι η Λίζα!) του στέλνει καρτούλα- σημαίνει ότι και... ικανός είναι και δυνατός. Ορθώς; Εάν δε, συνεχίζαμε την παρομοίωση της ανακοίνωσης της ΝΝΔ θα μπορούσαμε να φανταστούμε και τον πάτο της θάλασσας με τους σφουγγαράδες κλπ κλπ… Θα ήταν μία υπέροχη, «υπερβατική» εικαστική συνέχεια γεμάτη «ελπίδα».
Η ανακοίνωση της ΝΝΔ όμως υπέπεσε σε ένα λογικό σφάλμα: Ο Μητσοτάκης δεν κατηγόρησε την Παράταξη (στην παράταξη ανήκουν και πολλοί σαν την αφεντομουτσουνάρα μου που συμφωνούν με τα λεχθέντα) αλλά τον αρχηγό της ΝΝΔ. Η ΝΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η Παράταξη! Είναι τμήμα της Παράταξης είτε αρέσει είτε δεν αρέσει πια αυτό.
Το επιχείρημά μου (τρομάρα μου) μοιάζει με αυτό που έλεγε ο Αντώνιος για το 93 το οποίο, μέσες άκρες, κατέτεινε στο: «Εγώ είχα πρόβλημα με την ηγεσία, όχι με την Παράταξη». Ε! Το ίδιο από την ανάποδη λέει και ο Μητσοτάκης, με τη διαφορά ότι η ΝΔ του Ψηλού το 93 αντιπροσώπευε την Παράταξη (εξού και το 47%) ενώ η ΝΝΔ του Σαμαρά σήμερα που μιλάμε δεν την αντιπροσωπεύει (και ούτε πρόκειται)…
Η Λαϊκή Δεξιά του έχει φερθεί (και στο πρόσωπο του φέρθηκε και σε μας τους σώγαμπρους) πολύ άσχημα: και τον πριόνισε, και τον συκοφάντησε και τον έριξε και τον πέταξε ενώ αυτός και την εμπλούτισε με ιδεολογία (πέραν του στείρου αντικομουνισμού που έπαιζε το ρόλο ιδεολογίας στην καραδεξιά του κερατά), την έκανε κάπως κεντροδεξιά και την οργάνωσε και καλά. Εεεε νισάφι πια λοιπόν. Έχεις δει τι γράφουν οι πληρωμένοι της «Πράβδας» του Σαμαρισμού; Αλλά δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς. Ας πει λοιπόν και ο Ψηλός τον Καλύμνιο (σεμνααά) λαϊκιστή. 
Δεν χάθηκε δα και ο κόσμος ιδίως εφόσον η περιγραφή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΝΕΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :