Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Η Ντόρα ετοιµάζεται και για εθνικές εκλογές

Εάν οι κάλπες για την Αυτοδιοίκηση οδηγήσουν σε πρόωρες εθνικές εκλογές, η Κεντροδεξιά αναµένεται να εµφανιστεί στην εκλογική αρένα µε τρία κόµµατα, καθώς δίπλα στη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ ετοιµάζεται να στοιχιθεί και το κόµµα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός διαβεβαιώνει τις τελευταίες ηµέρες τους συνοµιλητές της ότι ο δικός της σχεδιασµός δεν αλλάζει, ακόµη και αν γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου εθνικές εκλογές.

Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα θα ανακοινωθεί σε πανηγυρική εκδήλωση στις ολυµπιακές εγκαταστάσεις του Μπάντµιντον (Γουδή), στις 21 Νοεµβρίου και, στην περίπτωση που έχουν εκείνη την ώρα προκηρυχθεί εκλογές, είναι πιθανόν στην ίδια ..................
......................
εκδήλωση να παρουσιαστεί, παράλληλα µε τον πυρήνα των ιδρυτικών µελών, κι ένα µεγάλο τµήµα από τα ψηφοδέλτια του κόµµατος.

Το όνοµα. Στενοί συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη αναφέρουν ότι το όνοµα του νέου κόµµατος έχει «κλειδώσει» και θα διαφυλαχθεί ως επτασφράγιστο µυστικό έως τις 21 Νοεµβρίου, έχει οριστικοποιηθεί η ιδεολογικοπολιτική πλατφόρµα στην οποία θα κινηθεί (και θα διαχωρίζεται ευκρινώς, όπως λένε, από τη Ν.Δ.), ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται επίσης και η δηµιουργία του σήµατος που θα συνοδεύει το νέο κόµµα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, στην παρούσα φάση, η πρώην υπουργός δεν θα επιχειρήσει να αντλήσει στελέχη από την Κοινοβουλευτική Οµάδα της Ν.Δ. και θα επιδιώξει να εµφανίσει έναν ιδρυτικό κορµό από νέα πρόσωπα που βρίσκονταν εκτός πολιτικής σκηνής, αλλά έχουν αναγνωρισµένη επαγγελµατική διαδροµή.

Βασικός στόχος της είναι να περάσει το µήνυµα ότι «γεννιέται ένα κόµµα από τη βάση», αλλά στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσµα της αδυναµίας που έχει πλέον η κ. Μπακογιάννη να προσεγγίσει ακόµη και στελέχη της Ν.Δ. που υπήρξαν βασικά στηρίγµατά της στη µάχη για τη διαδοχή Καραµανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :