Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παραδόθηκαν συσκευές τηλεειδοποίησης σε υπερήλικες

Δέκα συσκευές τηλεειδοποίησης σε περίπτωση ανάγκης υπερήλικων και μοναχικά διαβιούντων συμπολιτών μας, προσέφερε η Cities Net, η διαδημοτική εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών τεχνολογιών των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, στο Δήμο Τρικκαίων. ..............

.....................Οι συσκευές είναι προϊόν της υπηρεσίας OTEAlert, συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή της οικίας και μέσα από το φορητό κουμπί τηλεειδοποίησης ο χρήστης έρχεται σε επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο της τηλεβοήθειας όλο το 24ωρο.

Η επιλογή των δικαιούχων της εφαρμογής έγινε από την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου και η παράδοση αυτών από το δήμαρχο, Μιχάλη Ταμήλο, σε ειδική τελετή.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Cities Net, κ. Μανωλόπουλος, υπογράμμισε ότι η ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει σήμερα μεγάλες δυνατότητες για χρήση από τους κοινωνικά ή και γεωγραφικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας.

H δεύτερη εφαρμογή που αναμένεται είναι αυτή της ασύρματης μετάδοσης ιατρικών δεδομένων του ασθενούς (καρδιά, πίεση κ.ά.) στο θεράποντα ιατρό, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :