Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Λίγες σκέψεις για την «μεγαλειώδη» εμφάνιση του Αντώνη στη ΔΕΘ

1.Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό σύστημα και στον υποτιθέμενο αρχηγικό χαρακτήρα που θα πάρουν τα κόμματα είπε ότι ο ίδιος είναι δημοκρατικός. Βέβαια κανείς δεν τον ρώτησε να δικαιολογήσει γιατί στις επιλογές των υποψήφιων περιφερειαρχών δεν συγκάλεσε κανένα όργανο, δεν ζήτησε τη γνώμη των τοπικών βουλευτών και ακόμη σε κεντρικές επιλογές όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Κικίλιας, βασικοί συνεργάτες του, ακόμη και ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωναν άγνοια ή μάλλον έλεγαν ευθαρσώς ότι είχαν άλλη πληροφόρηση. Αν αυτό δεν είναι δείγμα νοσηρού αρχηγοκεντρισμού, τότε τί είναι;
2.Δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά στο δίλλημα αν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο τον Μάιο πώς θα ...........

......... πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις του δημόσιου. Είπε πολλά δυσνόητα που πίστευε αυτός και οι σύμβουλοι του, ότι θα εντυπωσίαζαν τους ακροατές, αλλά στην ουσία επιβεβαίωσαν ότι είναι "οικονομικός μπαρούφας".
3.Βρέθηκε σε εμφανή αμηχανία στη δεύτερη ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη για την απομόνωση της ΝΔ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και της αδυναμίας του να συνεννοηθεί με τις ηγεσίες του ΕΛΚ. Ψέλλισε κυριολεκτικώς μια απάντηση που έλεγε ότι και ο κ. Ραχόϊ το ίδιο έκανε.
4.Έδειξε τον απόλυτο ΕΓΩΙΣΜΟ του σε δύο περιπτώσεις: Πρώτη, όταν αναφέρθηκε στο κ. Βάρδα τον οποίο αρνήθηκε ως σύμβουλο του, αλλά τον περιόρισε στο ρόλο του φίλου. Προφανώς ψεύδεται διότι όλοι γνωρίζουν ότι συμμετέχει σε συσκέψεις και διαμορφώνει τις αποφάσεις της ΝΔ. Έτσι εξηγείται και μόνο ως σύμβουλος του μπορεί να δικαιολογηθεί η παρουσία του Βάρδα στην επίσκεψη που έκανε ο κ. Σαμαράς στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. Είναι επίσης γνωστό ότι η ΝΔ είχε αποφασίσει αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητούσε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών θα ψήφιζε το μνημόνιο. Το ήξεραν οι πάντες εκείνοι την ημέρα στη Βουλή, ο κ. Βάρδας είπε την αλήθεια. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Σαμαράς είπε σήμερα ψέματα για τον κ. Βάρδα.
5.Δεύτερο σημείο που έδειξε τον εγωιστικό του χαρακτήρα είναι η αναφορά στον Καραμανλή. Προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες: Είπε ότι το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο και δεν είχε πολιτικό χρήμα. Αλλά δεν κάλυψε και τον Καραμανλή. Προσπάθησε να τον βάλει στο περιθώριο χαρακτηρίζοντας τον "ιστορικό πρόσωπο", πιστεύοντας ότι έτσι τον περιθωριοποιεί και ξεμπερδεύει μ΄ αυτόν.
6.Του ήρθε ταμπλάς" η ερώτηση του Γ. Βλάχου όπου στην ουσία αποκάλυψε το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου ο ίδιος αποχώρησε από το Βελλίδειο χωρίς να τον καταλάβει κανείς, ενώ όταν έφυγε ο Καραμανλής μετά απ΄ αυτόν, έγινε χαμός από το χειροκρότημα των καραμανλικών. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι ο Βλάχος θα έλεγε μέσα στην ερώτηση του κάτι που έδωσε μάχη το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης να κοπεί από τα δελτία ειδήσεων και να μην αναπαράγουν οι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :