Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πρωθυπουργοί και η κοκαΐνη

Είναι βέβαιον ότι πολλοί Ελληνες θεωρούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου (συν)υπεύθυνο για το περιβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά. Οπως επίσης μπορεί να θεωρείται βέβαιον ότι σήμερα ανάλογα ποσοστά Ελλήνων θεωρούν τον ηττημένο των τελευταίων εκλογών πρωθυπουργό των ετών 2004-2009 κ. Κώστα Καραμανλή συνυπαίτιο του σκανδάλου του Βατοπαιδίου.
Μέσα σε είκοσι χρόνια δύο τουλάχιστον πρωθυπουργοί έχουν .............

........... κατηγορηθεί (ίσως ορθότερα: διασυρθεί) για ατιμωτικά αδικήματα. Παρόμοιες κατηγορίες έχει αντιμετωπίσει, χωρίς να κληθεί σε Επιτροπή της Βουλής, και ο κ. Κ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός των ετών 1990-1993.
* * *

Η πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία βρίθει περιπτώσεων με κατηγορουμένους πολιτικούς που ήσκησαν εξουσία. Η πασίγνωστη παραγραφή διέσωσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο μετά τις εκλογές του 1964. Ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου επικαλούμενος την παραγραφή απέτρεψε την ψηφοφορία για παραπομπή του Κ. Καραμανλή. Η παραγραφή κάλυψε και τον κατηγορούμενο (για την ίδια υπόθεση της ΔΕΗ) υπουργό Συντονισμού Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη, του οποίου τα μαλλιά άσπρισαν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες τη δραματική βραδιά της ψηφοφορίας!
Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής αρκετά χρόνια αργότερα, όταν διεφαίνετο ότι θα διατυπωθεί κατηγορία κατά του Α. Παπανδρέου, είπε το γνωστό «έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του!».
* * *

Την ίδια ημέρα που οι εφημερίδες έγραφαν ότι εκλήθη στην Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ο τέως πρωθυπουργός (και ότι θα απαντήσει με επιστολή) οι ίδιες εφημερίδες έγραφαν ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο η 24χρονη κόρη γνωστού παλαιού ποδοσφαιριστή με 3,5 κιλά κοκαΐνης! Οι εφημερίδες δεν ανέγραφαν το όνομα της εν λόγω προφανώς εμπόρου ναρκωτικών διά λόγους... προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Δηλαδή, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου σύρονται και διασύρονται στη Βουλή και στον Αρειο Πάγο αλλά τα στοιχεία της δεσποινίδος με τα 3,5 κιλά κοκαΐνης δεν αποκαλύπτονται.
* * *

Αυτές οι υπερβολές και οι ανεφάρμοστοι νόμοι είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια της- τα οποία διανθίζονται τώρα με τις εξιστορήσεις περί της περιουσίας των πολιτικών κτλ., κτλ.
Και όμως ήταν τόσο απλό. Αν η δήλωση περί πόθεν έσχες δεν ήταν εκ γενετής στρεβλή, ο κ. Πάγκαλος δεν θα απαριθμούσε απλώς στις σελίδες της δηλώσεως τις δεκάδες ακινήτων που κατέχει αλλά απλώς θα έγραφε τι κληρονόμησε από τη θεία του την Αγλαΐα...
Τόσο απλά είναι τα πράγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :