Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται χίλιες επιχειρήσεις

Εντάχθηκαν στο καθεστώς της προστασίας από τους πιστωτές τους.
Τα επέκεινα της οικονομικής κρίσης κάνουν πλέον την εμφάνισή τους απειλητικά, επιβαρύνοντας κι άλλο την ούτως ή άλλως κακή ψυχολογία της αγοράς. 
Oπως προκύπτει από στοιχεία των τραπεζών, των Πρωτοδικείων και άλλων αρμοδίων φορέων, στις 1.000 έχουν φτάσει πλέον οι ...........

........... επιχειρήσεις οι οποίες από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι και σήμερα έχουν καταφύγει στις υπηρεσίες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
Την ίδια ώρα, πολλαπλάσιος αριθμός επιχειρήσεων έχουν υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα ένταξης στο ίδιο καθεστώς, ενώ οι ουρές έξω από το κτίριο 11 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι επιχειρηματίες προσπαθούν κατ' αυτόν τον τρόπο να προστατευθούν από τους πιστωτές τους, για ένα συγκεκριμένο διάστημα, εξασφαλίζοντας μια προσωρινή «ανάσα». «Γιατί μόνιμη λύση δεν είναι», όπως λένε.
Την εβδομάδα που πέρασε, στον σχετικό κατάλογο ήρθαν να προστεθούν κι άλλα γνωστά ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων και έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :