Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

«Ανησυχία» ΟΗΕ για τη ρατσιστική βία στην Αθήνα.

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Αθήνα, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία.
Σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρεται στην περίπτωση του Άγιου Παντελεήμονα, όπου «οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής».
Όπως σημειώνεται σε σχετική έκθεση του Οργανισμού του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι ............

.......... συχνά η αιτία συμπεριφορών μισαλλοδοξίας και διακρίσεων κατά αιτούντων άσυλο και προσφύγων που περιορίζουν σημαντικά την απόλαυση βασικών τους δικαιωμάτων και αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών, καθώς και την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει τη σημασία παρεμβάσεων που καταπολεμούν φαινόμενα αποκλεισμού, προωθούν μέτρα κοινωνικής πολιτικής και συμπεριλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ είναι πρόθυμη να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4594686&ml=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :