Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Και το Όσκαρ Λαϊκισμού πηγαίνει στον Αλέξη #tsiprandreas

Μόνο τον κύκλο δεν τετραγώνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και τι δεν έταξε, και τι δεν είπε ο πρόεδρος του κόμματος των συνιστωσών. 
Θα διώξει την ...


τρόικα, θα καταργήσει το μνημόνιο, θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, θα λύσει το μεταναστευτικό, το εθνικά θέματα, θα φορολογήσει τους πλούσιους, θα καταργήσει τα χαράτσια και άλλα πολλά και σπαρταριστά. Μόνο που ξέχασε να μας πει και πάλι πως και με τι λεφτά θα τα κάνει αυτά που υπόσχεται….

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του ζήτησε την ψήφο του λαού για να κυβερνήσει και να διώξει το μνημόνιο από τη χώρα. Επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε και κατά του Λουκά Παπαδήμο με αφορμή το δημοσίευμα του reuters σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον Ζοζέ Μπαρόζο να μιλήσει «κινδυνολογικά» για τη χώρα.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι τρόπος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν υπάρχει, ενώ συνέχισε τις αντιμνημονιακές κορώνες λέγοντας ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, τους νόμους του, τις δόσεις και βέβαια οι ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να μας δίνουν χρήματα. Άγνωστο πως και γιατί θα το κάνουν, αλλά αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος Αλέξης.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κρατικοποιήσεις των τραπεζών καλά κρατεί, ενώ ΘΑ επαναφέρει στο δημόσιο επιχειρήσεις που έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τη μερική η ολική διαγραφή των χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

ΘΑ λύσει το Σκοπιανό, ΘΑ προσπαθήσει να λύσει το κυπριακό, ΘΑ ανακηρύξει ΑΟΖ, ενώ θα προσπαθήσει αλλά δεν το υπόσχεται κιόλας να προτείνει στην Άγκυρα ένα μορατόριουμ μείωσης εξοπλισμών.

Για το μεταναστευτικό και τη λαθρομετανάστευση όπως ήταν φυσικό παρουσιάστηκε φειδωλός και απλά ανέφερε ότι θα καταπολεμηθούν τα κυκλώματα εκμετάλλευσης και διακίνησής τους και ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για όσους επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα προς χώρες στις οποίες υπάρχουν δουλειές αυτήν την περίοδο.

Τέλος εξήγγειλε ότι θα δημιουργήσει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ τόνισε ότι θα καταργηθούν οι στρατιές συμβούλων που λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές καθώς και τα golden boys. Ανέφερε δε ότι θα ενισχυθούν οι εφορίες με εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά στη διασταύρωση στοιχείων.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΥΠΟΦΕΡΤΗ