Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο πραγματικός κύριος Τζήμερος

του Χάρη Καρανίκα
Ο δρόμος του επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά είχε πολλές κατηφόρες και ανηφόρες – και μερικές λακκούβες. 
Από τον εσωστρεφή μαθητή στον Βόλο, στον ...


επικοινωνιακό αρχηγό του Συνασπισμού Δημιουργία Ξανά, η εξέλιξη του Θάνου Τζήμερου μόνο αναμενόμενη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 
Η πορεία του φοιτητή της ΑΣΟΕΕ που έγινε δάσκαλος μουσικής, και μετά διαφημιστής, και μετά πολιτικός, για να φτάσει να κερδίσει κάτι παραπάνω από το 2% των ψήφων στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε πολλές κατηφόρες και ανηφόρες. Και μερικές λακκούβες.

Κάποιοι συμμαθητές του στο Λύκειο δυσκολεύτηκαν πολύ να τον θυμηθούν. Εκείνοι που τα κατάφεραν τον περιέγραψαν ως παιδί ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, που δεν δημιουργούσε προβλήματα, με ουδέτερες απόψεις, μακριά από ακραίες θέσεις και αχρωμάτιστο πολιτικά. 
Σε αυτή την απολίτικη συμπεριφορά, πιστεύει Βολιώτης φερόμενος ως πρώην συμμαθητής του, μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι «μέλη της οικογένειας ήταν πρωταγωνιστές σε δράσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Απέφευγαν να εκφραστούν πολιτικά», ισχυρίζεται και αναφέρει πως έως την εφηβεία του ο Θάνος ανήκε και αυτός στις τάξεις του εν λόγω δόγματος. «Στα 17 του αποφάσισε να βαπτιστεί. Ρόλο σε αυτό έπαιξε η αυτοκτονία μιας κοπέλας που πιεζόταν να προσχωρήσει στους Μάρτυρες. Είχα ακούσει τον ίδιο να λέει κάτι τέτοιο», υποστηρίζει. 
Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζήμερος χαρακτήρισε πριν από λίγες ημέρες «πολιτικές συμμορίες» όσους διακινούν τα συγκεκριμένα σενάρια. «Διαπίστωσα ότι κάποια παραεκκλησιαστικά sites, διαβάζοντας τις θέσεις μας για πλήρη ανεξαρτησία κράτους και εκκλησιών και για κατάργηση του χουντικού νόμου περί προσηλυτισμού σκέφτηκαν ότι αυτό είναι ένα καλό κόλπο για να με “χτυπήσουν”», έγραψε και τόνισε ότι έχει πάει στρατό καθώς και ότι η συγκεκριμένη «αίρεση» απαγορεύει στους πιστούς της να συμμετέχουν στην πολιτική.

Από το λύκειο του Βόλου ο 18χρονος Θάνος βρέθηκε στην Αθήνα, με κιθάρες, παρέες και όλα τα «παρελκόμενα» της φοιτητικής ζωής στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αρχές 1980. Ταυτόχρονα, εργαζόταν. 
Για περίπου 15 χρόνια ο κ. Τζήμερος – που πρόσφατα άρχισε τη συνεργασία του με τον Στέφανο Μάνο και τη Δράση, παρά το γεγονός ότι ασπάζεται το δόγμα «πολιτική χωρίς πολιτικούς» – έβγαζε τα προς το ζην κυρίως από παραδόσεις μαθημάτων σε ωδεία και ραδιοφωνικές παραγωγές. Ο κ. Τζήμερος το 1991 άρχισε να ασχολείται με τη διαφήμιση και γρήγορα εντάχθηκε στο δυναμικό πολυεθνικών του χώρου. Στη δημιουργία δικής του εταιρείας επικοινωνίας προχώρησε το 1996.

Από τους μικρούς χώρους της Reverse του κ. Τζήμερου στο ισόγειο της πολυκατοικίας του Χαλανδρίου η θέα είναι καταπράσινη. Ακριβώς έξω από το γραφείο του υπάρχει μια μικρή έκταση με γρασίδι, ενώ στο βάθος διακρίνεται η πυκνή βλάστηση του ρέματος. Το μόνο στοιχείο που μοιάζει ξένο είναι ο φράχτης. Στοιχείο όμως απαραίτητο για να λυθεί το μεταναστευτικό, όπως φαίνεται στις θέσεις του κόμματος. 
Πιο σκληρή είναι η γραμμή για τους λαθρομετανάστες εντός των τειχών: «Να χρησιμοποιηθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες, που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους».
Αποκορύφωμα των ακραίων απόψεών του για το Μεταναστευτικό, οι δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες".

Tα «ομοφοβικά σύνδρομα»
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε την προπροηγούμενη Δευτέρα πριν από τη «συγχώνευση» της Δημιουργίας Ξανά του Θάνου Τζήμερου με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Η αρχή έγινε από τον Θάνο Τζήμερο, όταν με γραπτό ηλεκτρονικό σημείωμά του τέθηκε κατά της συμμετοχής του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Πηγές από τον χώρο των Φιλελευθέρων ανέφεραν ότι ο αρχηγός της Δημιουργίας Ξανά είχε ενοχληθεί από επικριτικά σχόλια του κ. Βαλλιανάτου που τοποθετούσαν τον κ. Τζήμερο στον «βαθύ νεοσυντηρητικό χώρο», άλλοι μιλούσαν για σύγκρουση απόψεων των δύο ανδρών σε εθνικά θέματα – με τον δεύτερο να παίζει τον ρόλο του «σκληρού» –, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «ομοφοβικά σύνδρομα». 
Η κρίση εκτονώθηκε με την ανακοίνωση ότι τελικά οι κ.κ. Τζήμερος, Μάνος, Βαλλιανάτος κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. «Παρ’ όλες τις διαφωνίες μας σε θέματα με ένα Ρεπουμπλικανικό κόμμα (δεν πειράζει ΔΞ!), ο κόσμος απαιτεί να συνεργαζόμαστε και είμαστε και ευγενικά παλικάρια», έγραψε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτ

Πελάτες του ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες
Παρότι ήταν σχετικά γνωστός ως πρόσωπο από τη θητεία του στις πολυεθνικές διαφημιστικές, αρκετοί ήταν οι παράγοντες του χώρου που άκουσαν τώρα πρώτη φορά το όνομα της εταιρείας του, Reverse. 
Βετεράνος της διαφημιστικής αγοράς επισημαίνει ότι ανάμεσα στους πελάτες της περιλαμβάνονται ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες: Roche, GlaxoSmithKline, Abbot Laboratories, Janssen - Cilag και η Alapis του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 
«Η αποκέντρωση, η πάταξη κάθε γραφειοκρατίας, οι αυστηροί οικονομικοί έλεγχοι και η έρευνα είναι οι πυξίδες του δικού μας πρόγράμματο», αναφέρεται στις θέσεις του κόμματος για τον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα όσον αφορά τα φάρμακα, επισημαίνονται τα εξής: «Η κυκλοφορία γενόσημων είναι μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Η κυκλοφορία πλαστών αντιγράφων είναι παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Με τα γενόσημα μειώνεται σημαντικά η δαπάνη για τη φαρμακευτική περίθαλψη. Ενας άλλος σημαντικός λόγος είναι, πως η χώρα μας είναι βασικός παραγωγός γενόσημων φαρμάκων καλής ποιότητας.

Οι παραιτήσεις
Εξι από τα 14 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά παραιτήθηκαν λόγω της συνεργασίας με τη Δράση. Ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του κόμματος υποστράτηγος ε.α. Κ. Λουκόπουλος καθώς και οι Β. Δρακονταειδής (επαγγελματίας στον χώρο του φαρμάκου), Ε. Σφακιανάκη (ελεύθερος επαγγελματίας), Αν. Τσάμης (καθηγητής Xρηματοοικονομικών), Θ. Πολυζωίδης (διευθύνων σύμβουλος εμπορικής επιχείρησης) και Ευ. Γιαννούλη (ερευνήτρια ζωοαρχαιολογίας).

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :