Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Χωρίς κουλτούρα συνεργασίας των πολιτικών θα αποτύχουμε

του Θανάση Λυρτσογιάννη
Η επιτυχία ή η αποτυχία είναι στα χέρια μας. Ας σταματήσουμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες, να αναζητούμε άλλοθι σε εκτός ...



Ελλάδας εχθρούς ώστε να απενοχοποιήσουμε τους εαυτούς μας, να ρίχνουμε το ανάθεμα στους κακούς που συνήθως είναι ξένοι.
Παλιές, τετριμμένες και τώρα σίγουρα αποτυχημένες συνταγές. Οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε με νέο τρόπο και ιδίως το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι το πιο δύσκολο.
Ακούς τους πολιτικούς και λες: μα πού ζουν αυτοί. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων παρέρχεται, αν δεν έχει ήδη παρέλθει.
Επομένως έχουμε όλοι υποχρέωση και προπαντός τα στελέχη του πολιτικού συστήματος να σκέφτονται και προπαντός να ενεργούν με όρους συνεργασίας.
Είτε το θέλουν είτε όχι, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας ή δεν θα υπάρξει.
Και η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση και παρατεταμένη ακυβερνησία.
Τα κόμματα έχουν υποχρέωση να μάθουν να συνεργάζονται. Με την κυβέρνηση Παπαδήμου το μωρό μπουσούλησε. Τώρα οφείλει να σηκωθεί στα πόδια του και να κάνει πολύ γρήγορα βήματα.
Η κουλτούρα των συνεργασιών είναι το μεγάλο πολιτικό έλλειμμα. Ομως, ή θα την αποκτήσουμε γρήγορα ή θα αποτύχουμε και τότε ο εφιάλτης που περιγράφει η Εθνική Τράπεζα θα πάρει σάρκα και οστά με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, τη χώρα και την υπόστασή της.
Στο πολιτικό σύστημα ας μην αναφερθούμε, γιατί η ανθρωποφαγία θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και η αναζήτηση ή ακόμα και κατασκευή ενόχων θα είναι η νέα βαρβαρότητα.

Πηγή : Ημηρεσία

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αχμέτ Ιλχάν: «Η Μπακογιάννη μου είπε να πάω στη ΝΔ και θα μ’ έκαναν Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»

http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2012/05/blog-post_1587.html