Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Oι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για το ξύλο στον ΑΝΤ1

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα για να καταδικάσει την επίθεση Κασιδιάρη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του.


Καδικάζει η κυβέρνηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης».

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής
«Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, για την επίθεση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά των υποψηφίων του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου προειδοποιώντας παράλληλα, ότι πρόκειται για «φασιστοειδή συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής «η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωί στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη χώρα».

Όπως εξάλλου δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, « Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».

«Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ
«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι
και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η ανακοίνωση-δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟκ Φώφης Γεννηματά.

Καταδίκη από τον Πάνο Καμμένο
«Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή
οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη .
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και θα υπερασπίσουμε και τους Έλληνες πολίτες που δέχονται μια επίθεση από τους τραπεζίτες , τα όργανά τους και τους υπουργούς τους».


Καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ
«Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά.


«Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι η συμπαράσταση του κόμματος στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί». Αναφέρει ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής» και συμπληρώνει ότι «η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη».

Ζητεί ακόμη την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για όλες τις υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου που σχετίζονται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής και καλεί την πολιτεία να επανεξετάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

«Ας αναλογιστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιους έστειλαν στο κοινοβούλιο», συμπληρώνει η Δημοκρατική Αριστερά και γνωστοποιεί ότι οι εκπρόσωποί της δεν θα μετέχουν σε συζητήσεις που παίρνουν μέρος στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Καταγγελία του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Καταδίκη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη
«Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα».



Καδικάζει η «Δημιουργία, ξανά»
Ο συνασπισμός «δημιουργία, ξανά» καταδικάζει με ανακοίνωσή του «απερίφραστα κάθε μορφής βία και καλεί όλα τα κόμματα και τους έλληνες πολίτες να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».


«Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και η περαιτέρω ανοχή όλων μας σε παρόμοια αποτροπιαστικά φαινόμενα συνιστά συνενοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ
«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :