Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Ο Τσίπρας χαμογελά, η χώρα διαλύεται»

Το υπεροπτικό ύφος και η δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να έχει πέραση ακόμη στην Ελλάδα, όμως στην Ευρώπη φαίνεται ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι με τα διεθνή μέσα και συγκεκριμένα η Süddeutsche Zeitung να ...

σημειώνει χαρακτηριστικά πως την ώρα που η Ελλάδα διαλύεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαμογελά μπροστά στις κάμερες σίγουρος και ικανοποιημένος ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών…

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Φλας και μπλακάουτ» και αναφέρεται στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους πρέσβεις του G20 αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όπου κι αν εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει το χαμόγελο της νίκης, λες και έχει κερδίσει ήδη τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα πήραν τώρα μια γεύση της αυτοπεποίθησης του 37χρονου, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ακόμη κι αν καταργήσει τους όρους των πιστωτών.

Στην εξωτερική πολιτική ο Τσίπρας δεν επιδεικνύει την ίδια επαναστατική διάθεση, όπως είπαν συμμετέχοντες μετά την 90λεπτη συνάντηση. Η Ελλάδα έχει όμως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Γιατί την ώρα που ο ανερχόμενος Τσίπρας -το κόμμα του οποίου μάχεται για πρώτη φορά για την πρώτη θέση- χαμογελά σε κάθε κάμερα, η χώρα καταρρέει…»

Η εφημερίδα αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και οι πολίτες και σημειώνει τον κίνδυνο «να κλείσουν σύντομα φώτα και κλιματιστικά στην Ελλάδα από τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς». Επίσης μιλάει για τα προβλήματα με τας φάρμακα και τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς και τις εταιρείες φαρμάκων.

Μάλιστα αναφέρει δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου στην Αθήνα ο οποίος αναφέρει πως όλα αυτά «Είναι μια πρόγευση για όσα ενδέχεται να απειλήσουν τη χώρα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου σε περίπτωση που ΕΕ και ΔΝΤ αρνηθούν την καταβολή της επόμενης δόσης. Την ίδια ώρα τόσο οι συντηρητικοί όσο και το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και αποστασιοποιούνται από τις συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ τις οποίες υπέγραψαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :