Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης: ένα «ανισοσκελές» τρίγωνο;

Τι κοινό έχουν οι τρεις της κυβέρνησης; Η απάντηση είναι εύκολη: μέχρι στιγμής τουλάχιστον, βάσει των όσων έχουν εξαγγείλει, το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο σύγκλισης. 
Με άλλα λόγια, το μόνο που τους ενώνει είναι αυτό που τους χωρίζει.
Ως προς το μνημόνιο: και οι τρεις έχουν ...


δηλώσει την πρόθεσή τους να αναδιαπραγματευτούν αποφασιστικά τους όρους του μνημονίου, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκαθαρίσει ποιους ακριβώς και με ποιους τρόπους. Διότι, είναι εύκολο να διατυμπανίζεις ότι δεν θα πειράξεις μισθούς και συντάξεις, με τις μεταρρυθμίσεις (λόγου χάρη, το δημόσιο) όμως τι θα γίνει; εδώ το τοπίο είναι θολό.

Ως προς τη φορολογία: ο μεν Σαμαράς έχει διατυπώσει την πρόθεσή του να μειώσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, ο δε Κουβέλης στον άλλο πόλο έχει δηλώσει: «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς», ενώ ο Βενιζέλος έχει περιοριστεί στο ασαφές: «δεν θα μπουν νέοι φόροι».

Ως προς το φλέγον ζήτημα των λαθρομεταναστών: ο Σαμαράς έχει υποσχεθεί μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών, πάταξη του παραεμπορίου και κατάργηση του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, εκεί όπου ο Κουβέλης ανθίσταται στην κατάργηση του νόμου Ραγκούση και με τον Βενιζέλο να τηρεί μετριοπαθή στάση, τη στιγμή που έχει εισηγηθεί τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών, αφού πρώτα ερωτηθούν οι πολίτες των εκάστοτε περιοχών.

Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις: ο Σαμαράς θέλει να τις αποσυνδέσει από την ρετσινιά του «ξεπουλήματος», ο Βενιζέλος και πάλι τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση σε σχέση με εκείνη του Σαμαρά, ενώ για τον Κουβέλη η στάση Σαμαρά και Βενιζέλου απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις ξεπερνάει τα όρια της ανοχής του, ειδικά δε δεδομένων των σημερινών χαμηλών τιμών.

Κατόπιν τούτου, η επίλυση του μυστηρίου του τριγώνου των Βερμούδων φαντάζει απλούστερη...

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραγκούνης Πρωθυπουργός!
Ο καταθλιπτικός Σαμαράς, ο χαζοχαρούμενος Τσίπρας, ο πομφολυγώδης Βενιζέλος, ο κενός Καμμένος, ο μικρομεσαίος κυρ Φώτης, πιστοποίησαν την ανεπάρκεια και την ένδεια της πολιτικής μας ηγεσίας.
Όχι μόνο το επίθετό του αλλά και το ύφος, οι γκριμάτσες, οι πονηριές, και κυρίως το θέατρο που μόνιμα παίζει θυμίζουν τον αρχέγονο ανατολίτη Έλληνα, τον Καραγκιόζη. Όταν ήμουνα παιδί, στα περίπτερα κυκλοφορούσαν φυλλάδια με τίτλους: «Ο Καραγκιόζης Μάγειρας», «Ο Καραγκιόζης Γαμπρός». Από τα πιο επιτυχημένα ήταν και «Ο Καραγκιόζης Πρωθυπουργός».
Και γιατί όχι;
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, από όλους τους Έλληνες που έλαβαν μέρος σε αθλητικούς ή πολιτικούς αγώνες, μόνον ο Καραγκούνης μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Ηγήθηκε μίας ομάδας δεμένης και συντονισμένης που εξουδετέρωσε την πολύ ανώτερη Ρωσία, άντεξε σε κύματα επιθέσεων και βομβαρδισμών, και -την αποφασιστική στιγμή- αξιοποίησε τη μοναδική μας ευκαιρία, έβαλε το γκολ της νίκης και μας ανέβασε στο επόμενο επίπεδο. Άξιος ο μισθός του!
Αντίθετα, οι πολιτικοί μας αρχηγοί και υπαρχηγοί μας έδωσαν ένα σόου απαράδεκτο. Μετά από μήνες ακυβερνησίας, την ώρα που η χώρα βουλιάζει, άρχισαν τα ανίερα μικροκομματικά παζάρια με μοναδικό στόχο ν αποφύγουν το πολιτικό κόστος, να περάσουν την καυτή πατάτα στον άλλον, να γλιτώσουν από τη φθορά της ευθύνης και της δυσάρεστης απόφασης.
Ο καταθλιπτικός Σαμαράς, ο χαζοχαρούμενος Τσίπρας, ο πομφολυγώδης Βενιζέλος, ο κενός Καμμένος, ο μικρομεσαίος κυρ Φώτης, πιστοποίησαν την ανεπάρκεια και την ένδεια της πολιτικής μας ηγεσίας. Να μην αναφερθώ στην εφιαλτική εμφάνιση Μιχαλολιάκου και τη θλιβερή Αλέκα που -χωρίς να το καταλάβει- μοιρολόγησε και έθαψε το κόμμα της. (Ποτέ το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει το τέλος, ακόμα κι όταν το Τείχος πέσει επάνω του.)
Αλλά μήπως και οι άλλοι πολιτικοί κατάλαβαν κάτι; Γράφω Δευτέρα χαράματα και μέχρι την Πέμπτη που θα με διαβάσετε ελπίζω να με διαψεύσουν. Πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν, έστω και μία φορά, να βάλουν το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Είναι τόσο μικροί και ασήμαντοι, τόσο περιδεείς και ανεδαφικοί που θα τους λυπόμουν - αν δεν λυπόμουν τη χώρα περισσότερο. Που με την ανεπάρκειά τους, χαντάκωσαν.
Ενώ, τουλάχιστον, ο Καραγκούνης, ο «τυπάρας», έκανε τη δουλειά του. Έφερε αποτέλεσμα. Γι' αυτό φωνάζω: Karagounis for President!

http://www.lifo.gr/mag/columns/5014

Ανώνυμος είπε...

Οχι στις αυταπάτες της δημοκρατίας ...



Οταν η καπιταλιστική σκλαβιά
φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας
... τότε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
την ονομάζουν ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ




ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ