Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε μαζί της τους Φιλελεύθερους, στη Νέα Δημοκρατία

Επειδή πολλά έχουν λεχθεί σχετικά με την "βοήθεια" που παρείχε η Ντόρα Μπακογιάννη και κατά πόσο συνεισέφερε στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι! 
Το πρώτο πράγμα που είναι εντυπωσιακό είναι τα ποσοστά που πήραν την 6η Μαΐου, όλοι μαζί οι ...


Φιλελεύθεροι, ένα νούμερο που πλησίαζε το 6,5%. 
Χθες ο συνασπισμός "Δημιουργία Ξανά-ΦΙΣ και Δράση" (Τζήμερος, Βαλλιανάτος, Μάνος) πήραν  μετά βίας το 1,5% ... και έφτασαν στα ίσα τους! 
Σχεδόν 5% από τους Φιλελεύθερους πήγε στη Νέα Δημοκρατία. Αν όχι όλο, το μεγαλύτερο τμήμα. Εξαιτίας της Ντόρας Μπακογιάννη φυσικά και των στελεχών της. 
Χαρακτηριστική είναι και η μετακίνηση ψηφοφόρων σε περιοχές που ήταν ισχυρή η "Δημοκρατική Συμμαχία". Π.χ. σε χωριά της Κρήτης ή της Ευρυτανίας, όπου μια απλή ματιά αποδεικνύει ότι η Συμμαχία λειτούργησε αθροιστικά στα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας. Δημιουργώντας και ρεύμα στις τοπικές κοινωνίες. 
Το χθεσινό αποτέλεσμα προκύπτει τις περισσότερες φορές από το άθροισμα των δύο αποτελεσμάτων που είχαν τα δύο κόμματα την 6η Μαΐου ... 
Στις ίδιες περιοχές το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι προέκυψε από την μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά αθροιστικό ....

Δεν υπάρχουν σχόλια :